La Prundu, Corbea a făcut trei campanii de dezinsecţie împotriva ţânţarilor, în municipiul Giurgiu sunt oferite doar explicaţii auzite deja în fiecare an

Prundu-CorbeaMunicipiul Giurgiu este una dintre localităţile cele mai afectate de invazia ţânţarilor, autorităţile efectuând până în prezent o singură dezinsecţie.Ar mai fi una anunţată pentru 7 iulie, condiţionată de evoluţia vremii.
Comuna Prundu, cu un buget mult mai sărac, este singura localitate din judeţul Giurgiu care nu se confruntă în prezent cu problema ţânţarilor, fiind realizate până in prezent  nu mai puţin de trei tratamente aeriene împotriva ţânţarilor şi dăunătorilor: în 13 iunie, 21 iunie şi 1 iulie.
Ministerul Sănătății (MS) cere autorităţilor administraţiei publice locale să intensifice dezinsecţia în localităţi și recomandă populaţiei să ia toate măsurile necesare pentru prevenirea infectărilor cu virusul West Nile, transmis prin înţepăturile de ţânţari.
Potrivit reprezentanților MS, semnele infectării cu virusul West Nile sunt febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături, erupţii cutanate, iar persoanele care prezintă aceste simptome trebuie să meargă la cel mai apropiat cabinet medical. Totuși, potrivit sursei citate, aproximativ 80% dintre persoanele infectate cu West Nile nu prezintă simptome.


Publicat  :  iulie 3, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare