INSTITUŢIA PREFECTULUI- COMUNICAT DE PRESĂ

prefectura giurgiu

Ca urmare a protestului desfășurat astăzi, 23.02.2022, în fața sediului Instituției Prefectului – județul Giurgiu, prin care reprezentanții comunității din satul Dobreni, comuna Vărăști, au solicitat spijinul autorităților publice pentru a fi reconectați la serviciul integrat de energie electrică, precum și efectuarea demersurile necesare privind intrarea în legalitate a actelor de proprietate ale membrilor acestei comunități, la sediul Instituției Prefectului – județul Giurgiu au fost convocați la ședință primarul comunei Vărăști, conducerea Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară Giurgiu și reprezentantul S.C. Enel Distribuție Sud Muntenia, în vederea soluționării problemelor semnalate.
În esență, situația cu care se confruntă comunitatea menționată este cauzată de faptul că membrii săi figurează ca având cartea de identitate pe raza comunei Vărăști, dar conform limitei administrativ teritoriale dintre comuna Vărăști și comuna Colibași existentă în baza de date a O.C.P.I., suprafața de teren pe care aceștia au ridicate contrucții aparține comunei Colibași.
În urma discuțiilor dintre reprezentanții autorităților participante, s-a stabilit ca la solicitarea autorităților publice locale implicate să fie convocată Comisia de delimitare a limitelor administrativ teritoriale ale celor două comune constituită prin Ordin de prefect, comisie care urmează să identifice modalitatea de actualizare a hotarului, astfel încât persoanele care domiciliază în zona respectivă să poată fi rebranșați cât mai repede la serviciul integrat de energie electrică.

Biroul de Presă al Instituției Prefectului Județul Giurgiu

Publicat  :  februarie 23, 2022