Parcul Natural Mârşa ar urma să se întindă pe o suprafaţă de 9 ha. Proiectul cuprinde, printre altele, piste de bicicletă, locuri de joacă şi un heleşteu, pe o suprafaţă de 2 ha.
Proiectul urmează să se desfăşoare prin Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, în cadrul Programului Regional (PR) Sud-Muntenia 2021-2027- Intensificarea acțiunilor de protecție și conservare a naturii, a biodiversității și a infrastructurii verzi, inclusiv în zonele urbane, precum și reducerea tuturor formelor de poluare prin investiții în infrastructura verde-albastră. În prezent, investiţia se află în faza studiului de fezabilitate pentru obţinerea finanţării
” Încă din vara anului 2024 lucrăm la acest proiect, am reuşit să obţinem avizele de la toate instituţiile , în acest proces primind sprijin permanent din partea preşedintelui Consiliului judeţean, Toma Petcu. Îi mulţumesc pentru acest lucru.
Toată această documentaţie, ajunsă acum la final, a durat 7-8 luni.
Principalul nostru atu a fost faptul că avem terenul necesar pentru acest proiect.
Avem în domeniul public acest teren, printre care şi o suprafaţă de 2 ha care în trecut a fost heleşteu. Pentru îmbunătăţirea calităţii mediului ne-am propus să facem acest parc.
Acest parc se adresează nu numai cetăţenilor din comuna Mârşa, dar şi celor din localităţile învecinate şi, de ce nu, bucureştenilor. Va fi o oază de linişte , un mod plăcut de a petrece timpul în natură.
Acest parc va aduce plus valoare comunei noastre, atât prin realizarea de noi locuri de muncă, dar şi prin activităţile economice ce se vor desfăşura aici.
Estimăm că în anul 2027 acest parc va fi gata „ , ne-a declarat Virginia Drăgan, primarul comunei Mârşa.
Proiectul ” Dezvoltare infrastructura verde-albastră în comuna Mârşa, judeţul Giurgiu- înfiinţare parc”, urmează să aibă o zonă importantă de activităţi, care va cuprinde locuri de joacă, zonă de fitness, parc chinologic, zonă de picnic, spaţiu pentru organizarea de mici evenimente.
De asemenea, va fi amenajată balta naturală existentă, cu alei suspendate, platforme şi poduri.
Începând cu anul 2027, judeţul Giurgiu poate avea un nou Parc Natural, care să rivalizeze cu cel din comuna Comana
Publicat
: februarie 13, 2025

Citește și …
Ion Ghimpețeanu, prefectul județului Giurgiu: Astazi, după ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, am mers de urgență în teritoriu pentru constatarea pagublelor si gestionarea problemelor în urma furtunii abatute aseară în nordul județului Giurgiu
Posted in: Actualitate, Administratie Tags: actiuni teritoriu, prefect Ion GhimpeţeanuAm stat de vorbă cu autoritățile locale, cu cetățenii afectati, precum și cu angajatii furnizorilor de energie electrică, semnal tv , internet, cu lucrătorii de la firmele de salubritate pe care i-am găsit pe teren, precum și cu cetățenii direct afectați de dezastrul naturii. Am aflat care le sunt problemele si, în dinamica zilei am […]
Read More
Post your comments