Incă o realizare pentru primarul Cătălin Corbea

drum corbea (3)

În anul 2009 primarul comunei Prundu, Cătălin Corbea, a început un proiect de suflet, pe care este hotarât să-l ducă la finalizare: reabilitarea drumului judeţean 412 ce leagă comunele Prundu, Grădinari, Comana, Hotarele, Colibaşi de Bucureşti.. Un drum ce reduce la jumătate distanţa dintre Prundu şi Bucureşti, un drum care, dacă astăzi ar fi fost finalizat, ar oferi numeroase posibilităţi de dezvoltare localităţilor pe care le străbate:

„În anul 2009, când am demarat acest proiect am avut ocazia să întâlnesc nişte oameni minunaţi, care nu au ţinut cont de culorile politice pe care le aveam fiecare. A fost o iniţiativă în trei, primăria Prundu, Consiliul judeţean şi Ministerul Dezvoltării. Am colaborat excelent cu fostul preşedinte al Consiliului judeţean, Dumitru Beianu, care, în nici un moment, nu a pus problema că el este de la PNL şi eu de la PDL.

Revenind la acest drum judeţean, ştiu practic toate datele din proiect, deoarece m-am ocupat personal de el, începând cu proiectarea lui până la soluţiile de finanţare. Drumul are o lungime de 12 km. Până în prezent am reuşit s-a asfaltăm mai mult de jumătate din el. A fost o perioadă de timp în care lucrările au fost sistate, însă, săptămâna trecută am reuşit să mai turnăm încă un km de asfalt, iar pe alţi 2 km am turnat stratul de bază.

Am reuşit să găsesc înţelegere şi deschidere la Ministerul Dezvoltării, fapt pentru care vreau să le mulţumesc celor care m-au sprijinit în acest demers. Sunt sigur că vom găsi împreună soluţii să finalizăm şi ultimul tronson care a mai rămas de asfaltat” spune Cătălin Corbea despre această iniţiativă a sa.

drum corbea (2) drum corbea (1)

Aşa cum consideră reprezentanţii localităţilor care urmează să beneficieze de finalizarea lucrărilor la acest drum judeţean, utilitatea lui este fantastică. Distanţele până la Bucureşti se vor reduce la jumătate, acest lucru influenţând atât atragerea de investitori cât şi argumente pentru păstrarea tinerilor în comune:

„Pentru cei care nu locuiesc aici, este greu să realizeze cât de important este acest drum pentru noi. Noi ne raportăm, economic şi social în relaţia cu Giurgiu sau Bucureştiul. Pentru mine, avantajul major al acestui proiect, având în vedere importanţa deschiderii către Bucureşti, ar fi aceea că vom reuşi să oferim argumente pentru păstrarea tinerilor în localităţi, deoarece ei vor putea face mult mai uşor şi mai ieftin naveta către capitala.

Bineînţeles, că nu neglijez nici problema investiţiilor, fiind ştiut faptul că infrastructura este principalul aspect urmărit de către aceştia.” a mai mărturisit primarul comunei Prundu, Catalin Corbea.


Publicat  :  august 20, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare