În anul 2018 vor începe lucrările la un nou pod peste Dunăre, la Giurgiu

Nicula BadalauÎn timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2016, Nicolae Florian, pe atunci candidat pentru funcţia de primar al municipiului Giurgiu, ridica problema construirii la Giurgiu a unui nou pod peste Dunăre.
Primarul Nicolae Barbu considera că este o ideea naivă: „Cat de naiv poţi fii să plăteşti sume mari ca să îţi vină Peter Langer (cu tot respectul, pe scara ierarhică este şeful meu la Asociaţia Oraşelor şi Regiunilor Riverane Dunării), Jurgen Eisele – reprezentantul aceleiaşi Asociaţii pe Bulgaria şi o serie de primari, doar ca să spui că o să te baţi să faci 12 poduri pe Dunăre.
Mai oameni buni, 13 ani a durat construcţia podului de la Vidin – Calafat. Şi nu se termina nici în 30 de ani dacă bulgarii nu puneau 83% din bani, pentru că aveau ei un interes major… Vor mai trece încă 10/12 ani până se va face următorul pod…”
După aproximativ un an de zile, senatorul Niculae Bădălău, preşedintele executiv PSD, a anunţat joi, 10 august, că sunt şanse foarte mari pentru construirea unui nou pod. Mai mult, finanţarea urmează să fie asigurată de către investitori din China, care sunt interesaţi să dezvolte mai multe proiecte în România:

” Premierul Tudose s-a întâlnit cu prim- ministrul Bulgariei şi au stabilit să fie construit la Giurgiu un nou pod peste Dunăre. Lucrările la noul pod este posibil să înceapă la sfârşitul anului viitor.
Acesta va facilita transporturile între Istanbul, Atena și București și mai departe, spre Ungaria, podul având și o componentă de cale ferată. Am discutat cu mai mulţi investitori din China şi aceştia sunt interesaţi să investească în acest proiect”.
Senatorul Niculae Bădălău a cerut liderilor administrativi locali să găsească soluţii pentru transformarea Zonei Libere în parc industrial, pentru a putea beneficia de invesţiile pe care China doreşte să le realizeze în România.


Publicat  :  august 10, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare