Liberalii giurgiuveni au mutat decisiv miercuri 5 august. Şi-au compromis definitiv orice şansă de a câştiga alegerile locale de anul viitor. Au demonstrat că temele din campania lui Iohannis sunt simple vorbe goale pentru ei.
Miercuri, 5 august, trebuia să se desfăşoare o şedinţă ordinară a Consiliului judeţean. Poate cea mai importantă din acest an. Pe ordinea de zi se afla aprobarea documentaţiei pentru începerea lucrurilor pe mai multe drumuri judeţene, începerea lucrărilor de reabilitare la Teatrul Valah, rectificarea bugetului pentru Spitalul judeţean, acordarea de ajutoare pentru familiile afectate de furtuna de săptămâna trecută.
La acestea se adăugă contractarea unui împrumut care să asigure cofinanţarea lucrărilor din fonduri europene. Şedinţa nu s-a mai ţinut, iar orice investiţie în judeţul Giurgiu a fost blocată. Motivul este unul delirant, care ţine de ambiţia unei singure persoane: noul copreşedinte PNL Dumitru Beianu.
Miercuri, 5 august, ora 10:30. Consilierii PSD, ALDE şi UNPR sunt în sala de şedinţă.
Toată lumea aşteaptă pe colegii de la PNL. Aceştia sunt prezenţi în sediul Consiliului judeţean, însă ezită să intre la şedinţa de plen. Sunt în biroul preşedintelui Vasile Mustatea şi negociază, nu se ştie ce.
Timpul trece, apar informaţii că mai sunt aşteptaţi 2 consilieri care sunt pe drum.
După aproximativ 30 de minute, cei de la PSD îşi pierd răbdarea şi părăsesc şi ei sala de şedinţe.
Preşedintele, Vasile Mustatea, intra nervos şi justifica anularea şedinţei, deoarece consilierii PNL au refuzat să intre la şedinţa de plen, forţaţi de copreşedintele Dumitru Beianu.
Toată desfăşurarea evenimentelor a dat peste cap atât pe consilieri, cât şi pe reprezentanţii presei. Toţi s-au întrebat: Ce s-a întâmplat?
Totul a fost determinat de dorinţa lui Dumitru Beianu de a rămâne în cele trei ADI-uri: iluminat eficient, apă-canal şi deşeuri.
În urmă cu aproximativ cu 3 săptămâni, Dumitru Beianu, alături de Gheorghe Ştefan au insistat pe lângă Vasile Mustatea să retragă de pe ordinea de zi proiectele de hotărâre prin care era înlocuit din acest asocieri.Pe motiv că este nou numit în funcţia de copreşedinte şi ar fi o pată aceste înlocuiri. În schimb, a promis că o să-şi dea singur demisia în cel mai scurt timp, lucru pe care l-a întărit şi în cadrul unei conferinţe de presă.
Pe ordinea de zi a şedinţei de ieri, se afla şi numirea unor alţi reprezentanţi în aceste asocieri. Numai că, Dumitru Beianu nu şi-a ţinut promisiunea şi a amânat demisia. A mai cerut un timp de gândire de două săptămâni, sub pretextul că mai are unele probleme tehnice de rezolvat. A acceptat, să demisioneze de la iluminat eficient solicitant că în locul său să fie numit Emil Epure, preşedintele de la tineretul municipal PNL.Din celelalte asocieri a refuzat să demisioneze, spunând că Vasile Mustatea doreşte să numească în locul său membrii PSD şi ALDE.
De aici a pornit tot scandalul, consilierii PNL fiind forţaţi de către Dumitru Beianu să nu intre în sala de şedinţă.
Au fost blocate astfel toate lucrările de investiţii din judeţ, atât din fonduri proprii cât şi cele cu finanţare europeană.
Culmea, copreşedintele PNL Gheorghe Ştefan nici măcar nu a fost consultat de către Dumitru Beianu, în demersul pe care intenţiona să-l realizeze. Acesta a rămas blocat când a aflat ce a făcut colegul său de la conducerea organizaţiei judeţene, spunând doar că niciodată nu o să susţină şi o să aprobe decizii care urmăresc doar interesul personal şi care sunt luate împotriva cetăţenilor din acest judeţ.
Părerea unanimă a liderilor liberali a fost că, dacă vroia să-şi salveze pielea, Beianu putea să fie de acord cu participarea consilierilor la dezbaterile ce priveau interesul general, primele 15 puncte de pe ordinea de zi, şi să le ceară apoi să se retragă la hotărârile ce erau legate de persoana lui. A refuzat acest lucru, iar deserviciile făcute partidului şi acestui judeţ sunt imense.
Post your comments