Ică, polonezul de la Malu!

11700888_10203296581054941_4016050720037053640_n

” De unde dracu să ştiu eu poloneză? I-am zis şi eu, Ică. A intrat să se scalde în baltă şi era foarte încântat, super, super. Am înţeles că-i place lui Ică. Porumbul fiert a fost o încântare pentru ei, hai şi o vişinata, aşa, dar să nu audă domnul primar. Doar mi-a spus că trebuie să fim gazde bune. ”
28 de turişti din Polonia, Slovacia şi Ungaria au poposit ieri pe Balta Jianca din comuna Malu. Aceasta după ce au fugit din Giurgiu, speriaţi de câini:” Am căutat un loc pentru campare în oraş. Am ajuns undeva pe un câmp, în preajma oraşului. Dar, era plin de câini., Am decis să plecăm. Aşa am ajuns la Malu”, spune Paula, profesoara de engleză şi sufletul viu al grupului.

La Malu a beneficiat de ospitalitatea primarului Eugen Şoava, ce le-a pus la dispoziţie Balta Jianca, intrată de curant în administrarea comunităţii locale.
O zonă superbă, monitorizată video cu 11 camere, locuri de parcare şi cabane pentru pescarii împătimiţi.
Turiştii ce au poposit pentru o noapte în comuna Malu sunt un grup împătimiţi de mersul pe bicicletă.Au pornit într-un tur cuprinzând Polonia, Ungaria, Croaţia, Serbia şi România. Nu îşi amintesc când au plecat pe acest traseu, ştiu doar că punctul final este la Constanta, peste 2 săptămâni.
Au rămas fermecaţi de ospitalitatea romanilor,de porumbul fiert, de pepenele galben, de brăţările tricolore şi de oamenii din Giurgiu.Vor reveni!


Publicat  :  iulie 9, 2015

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare