Guvernarea mea, guvernarea mea s-a ales bules de ea

beavis-and-butthead-do-americaTocmai în momentul în care ego-ul liderilor PSD ajunse la cote maxime, în maşinile de zeci de mii de euro ascultând doar versurile lui Radu Stanca ” Sunt cel mai frumos din oraşul acesta, /Pe străzile pline când ies n-am pereche, /Atât de graţios port inelu-n ureche/Şi-atât de-nflorite cravată şi vesta. /Sunt cel mai frumos din oraşul acesta., dintr-odată preferinţele artistice s-au schimbat, pe ritmuri de melodii de mahala din anii ‘ 80.
Un Grindeanu (al dracu), s-a trezit să înţepe (cu acu ‘), mingiuca promisiunilor electorale social – democrate. Odată dezumflată, cu toate eforturile ” faraonilor „, aceasta este imposibil de cusut şi reşapat.
Dincolo de faza de cancan, liderii PSD au demonstrat că nu au înţeles nimic din istoria zbuciumată a partidului, cu multe orgolii şi trădări.
Iliescu şi Năstase au fost scoşi din scenă de către Geoană. Acesta a fost trădat de către Ponta, care şi el a pierdut partidul, în faţa celui mai apropiat colaborator, Dragnea.
Deşi au arătat întotdeauna că se pricep foarte bine la psihologia maselor, social democraţii sunt corigenţi la psihologia individului.
În momentul în care Sorin Grindeanu a fost desemnat premier, Dragnea l-a dus pe ” Brutus ” în dreapta lui. Un politician tânăr, orgolios, cu charismă, legături periculoase în zona serviciilor – sunt toate premizele viitoarei trădări.
Adrian Năstase a remarcat foarte bine: la un moment dat în mintea premierului a înflorit ideea ” ce nevoie mai am de fraierii de la partid „.
A fost doar o problemă de de timp, până ce Grindeanu a început să dezvolte un program paralel de ” fraierii ” de la partid.
Timp de 6 luni de zile, nu s-a mişcat nimic în administraţiile locale. Investiţii, ioc, schimbarea şefilor din deconcentrate, în ritm de vals, mulţi nervi, promisiuni şi amânări.
În ziua în care Curtea Constituţională a respins excepţia ridicată de către Liviu Dragnea, în procesul aflat în derulare, în mai multe filiale din ţară au fost organizate chermeze, de sărbătoare, de către oamenii lui Grindeanu. Este vorba despre acei membrii din PSD, din eşaloanele doi, care au fost curtaţi şi pregătiţi pentru preluarea partidului de către premier.
Aceasta este explicaţia deciziilor, considerate de neînţeles, luate de către Dragnea şi apropiaţii săi.
Întrebarea acestor zile este dacă va trece, ori nu, moţiunea de miercuri. Este mai puţin important. Dacă nu trece, care este perspectiva guvernării? Cine votează legile în parlament, cum mai poate fi aplicat programul de guvernare?
Dacă trece moţiunea, alianţa PSD – ALDE poate va înţelege că, în momentul în care calci pe grumaz câinele, îţi asumi riscul ca acesta o să se ridice, iar muşcătura acestuia îţi poate fi fatală.


Publicat  :  iunie 19, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare