Gazele naturale extrase din Marea Neagră vor ajunge şi în casele giurgiuvenilor

Gaze marea negra

Proiectul de introducere a gazelor naturale în mai multe localităţi din judeţul nostru a prins în ultima săptămână mai mult contur, odată cu desemnarea, în data de 23 februarie, a firmei câştigătoare a contractului pentru construcția conductei ce urmează să transporte gazul natural de la țărmul Mării Negre până la Podișor.
Licitaţia organizată de către operatorul sistemului național de gaze naturale, Transgaz, a fost câştigată de către firmă turcă Kalyon Insaat Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi, contractul având o valoare de 1,61 miliarde de lei.
Conducta va traversa judeţele Constanţa, Călăraşi şi Giurgiu, urmând să aibă o lungime totală de 308,323 de kilometri.
Judeţul nostru va fi străbătut de 93,65 de kilometri de conductă, aceasta urmând să treacă prin comunele Hotarele, Greaca, Isvoarele, Prundu, Băneasa, Călugăreni, Stoeneşti, Schitu, Iepureşti, Ghimpaţi, Bulbucata, Letca Nouă, Clejani şi Bucşani. Prin unele dintre comune, gazoductul va trece și prin intravilanul localităţii.
Locuitorii din aceste comune vor mai avea însă de aşteptat, deoarece gazoductul urmează să aducă în sistem gazele din perimetrul Neptun Deep, a cărui exploatare va începe cel mai devreme în anul 2025.


Publicat  :  februarie 25, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare