Gabriela Horga – Deputat PNL de Giurgiu : Să ne amintim că politicienii de orientare liberală din Țara Românească au fost artizanii Unirii Principatelor

1

Unirea Principatelor este unul din momentele din istoria noastră care ne demonstrează ce pot realiza românii atunci când acționează în mod unitar, iar clasa politică ține cont de aspirațiile poporului.
Să ne amintim că politicienii de orientare liberală din Țara Românească, precum Ion C. Brătianu și C.A. Rosetti, au mobilizat populația din București și țăranii din împrejurimi. În acest fel, au pus o presiune suplimentară pentru alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Țării Românești, după ce acesta fusese ales și domnitor al Moldovei. Așa s-au unit Moldova și Țara Românească și s-au născut Principatele Unite.
Astăzi este esențial să asimilăm lecția înaintașilor noștri. Ei au ales să își clădească viitorul pe baza principiilor și valorilor europene, fapt demonstrat de reformele înfăptuite după Unirea Principatelor: reforma electorală, secularizarea averilor mânăstirești, reforma agrară sau reforma învățământului.
Partidul Național Liberal a rămas partidul care militează pentru modernizarea și dezvoltarea României, pentru consolidarea democrației și traseului european.
Gabriela Horga – Deputat PNL de Giurgiu


Publicat  :  ianuarie 24, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare