Gabriela Horga, deputat PNL de Giurgiu: România are nevoie de măsuri ferme pentru consolidarea capacității administrației fiscale de a preveni și lupta în mod eficient împotriva evaziunii fiscale și a fraudei, în special în domeniul TVA!

Gabriela Horga

Printre aceste instrumente de luptă împotriva evaziunii se numără RO e-Sigiliu și e-Factura, despre a căror implementare am vorbit într-un interviu acordat Ziare.com, având ca temă provocările IMM-urilor românești în 2024.
Creșterea gradului de colectare va asigura resursele financiare necesare implementării tuturor programelor de susținere a mediului de afaceri și a cetățenilor. Trecerea la etapa următoare de aplicare obligatorie a facturării electronice în relația B2B (business to business) este programată pentru 2024. Eficiența ei cred că va depinde și de modul în care va reuși ANAF să răspundă problemelor semnalate de unele companii.
Am vorbit și despre propunerile Comisiei Europene pentru mediul de afaceri. Propunerea privind combaterea întârzierii plăților în tranzacțiile comerciale introduce un termen maxim de plată de 30 de zile. Aici vorbim în primul rând de întârzierile cauzate de autoritățile publice la plata obligațiilor și este o măsură corectă. Contribuabilul trebuie să fie pe picior de egalitate cu statul și să primească tratament egal.
Sistemul fiscal pentru IMM-uri bazat pe sediul social le va oferi IMM-urilor care își desfășoară activitatea la nivel transfrontalier opțiunea de a interacționa cu o singură administrație fiscală – cea a sediului social – în loc să fie nevoite să respecte mai multe sisteme fiscale.


Publicat  :  noiembrie 21, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare