Gabriela Horga – Deputat PNL de Giurgiu: Încercăm în permanență să atragem cât mai mulți investitori în județul Giurgiu!

Gabriela Horga

Am fost alături de 400 de aleși locali ai PNLGiurgiu, care s-au reunit pentru a analiza ce au realizat și ce mai trebuie să facă pentru dezvoltarea comunităților pe care le reprezintă. În calitate de parlamentar, mă implic în permanență în sprijinirea proiectelor lor, pentru a-i ajuta să îmbunătățească viața cetățenilor.
În perioada 2016-2020, în timpul administrației locale PSD conduse de Marian Mina și a guvernărilor anterioare, alocările suplimentare de la bugetul de stat pentru județul Giurgiu au fost de 120 de milioane de lei. Din 2020, de când avem o administație liberală în Giurgiu, de la alegerile parlamentare, și până azi, perioadă în care România a avut premieri PNL, s-au alocat 160 de milioane de lei. În doar doi ani de zile am adus mai mulți bani decât ei în patru, cu 40 de milioane de lei mai mult! Bani suplimentari pentru nevoile comunităților, primăriilor, pentru că, din păcate, bugetele proprii nu ajung!
În doar 2 ani s-au alocat 28 milioane de lei de la bugetul de stat pentru municipiul Giurgiu. Din nou, în doi ani de zile mai mult decât ei în patru!
Sumele au fost folosite pentru subvenționarea prețului la încălzire, plata facturilor pentru încălzirea în școli, sau plata datoriilor accumulate de vechea admnistrație a municipiului.
O altă sursă pentru investiții o reprezintă fondurile europene. Au început să fie aprobate primele proiecte finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Vorbim de 41 de obiective de investiții din localitățile județului Giurgiu, învaloare de aproape 182 de milioane de lei.
De exemplu, pentru modernizarea și dezvoltarea sistemului de transport public în municipiul Giurgiu și zona sa metropolitană, este alocată suma de 78,7 milioane de lei. Este vorba de achiziționarea unui număr de 16 microbuze și 17 autobuze electrice, plus construirea stațiilor de încărcareaferente.
Încercăm în permanență să atragem cât mai mulți investitori în județul Giurgiu, pentru a crește încasările la bugetul local, așa cu vedem la Joița sau la Bolintin-Deal. Horga
Județul Giurgiu este din ce în ce mai aproape să obțină o investiție privată în valoare totală de aproximativ 300 milioane de euro, prin care arurmasă fie create 1000 de locuri de muncă. Este vorba de o companie specializată în producerea de baterii pentru industria auto.
Sprijinirea educației este necesară, atât pentru a le da o șansă elevilor de astăzi, cât și pentru a-i putea atrage pe investitori, oferindu-le perspectiva accesului la forță de muncă bine pregătită.
Din banii alocați recent de către guvern, 1,8 milioane de lei sunt pentru asigurarea căldurii în școlile din municipiul Giurgiu până la sfârșitul anului. Toate cele 27 de unități de învățământ din județul Giurgiu care au aplicat vor primi finanțare prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS). Este un program finanțat prin PNRR.
13 școli și un liceu din județul Giurgiu sunt incluse acum în programul ”Masă caldă”, față de 4 școli câte au fost incluse în anul școlar trecut și față de 0 când Dan Motreanu a venit aici și Mina conducea acest județ. La nivelul județului Giurgiu vorbim acum de 5785 de copii beneficiari, față de 1.333 în ediția anterioară din:Florești-Stoenești, Stănești, Hotarele, Bolintin-Deal, Ghimpați, Toporu, Herăști, Schitu, Vedea, Bucșsani, Răsuceni, Vărăști, Mihai Bravu, Cosoba. Este un program-pilot, care a fost extins de către guvernele PNL de la 50 la 450 de școli la nivel național. Programul se extinde pe măsură ce produce rezultate și ne vom bate pentru ca și alte școli din județul Giurgiu să fie incluse.
Am încercat să fim la fel de responsabili și atunci când vine vorba de pensii. De fapt în ultimii ani doar PNL a majorat pensiile.În 2020, Guvernul PNL a majorat pensiile cu 14%, la o inflație de 2,4%. În ianuarie 2022, Guvernul Nicolae Ciucă cu 10%. În toată perioada cât PSD a fost în opoziție, liderii acestui partid au promis majorarea pensiilor cu 40%. Acum trebuie să tragem de ministrul de Finanțe și de ministrul Muncii, ambii de la PSD, ca să accepte o majorare care să acopere rata inflației, de 15%. Pensionarii nu trebuie să plătească prețul crizei. Iar dacă vom reuși această majorare și vom reuși, punctul de pensie în ianurie 2023 va fi cu aproape 50% mai mare decât era la începutul lui 2020!Liga alesilor locali


Publicat  :  noiembrie 13, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare