Frankfurt are viză de flotant în comuna Ghimpaţi!

Marţi 10 mai, o comisie mixtă, formată din reprezentaţi ai Comisariatului judeţean al Gărzii de Mediu şi Instituţiei prefectului, s-a deplasat în comuna Ghimpaţi în urma unei sesizări a unui localnic. Acesta reclama existenţa pe raza comunei a unei gropi de gunoi care funcţionează ilegal.
După constatările din teren, echipa de control s-a deplasat la sediul primăriei Ghimpaţi, pentru a identifica proprietarul terenului pe care se afla această groapă neconformă.
Din declaraţiile reprezentanţilor primăriei, terenul aparţine unei persoane fizice. Acesta lucru trebuie dovedit însă şi cu documente, astfel încât, reprezentanţii Gărzii de Mediu vor reveni în Ghimpaţi, pentru lămurirea situaţiei juridice a terenului. În funcţie de acest lucru, urmează să fie luate şi măsurile legale care se impun.

Astfel ar fi trebuit să arate în mod normal ştirea despre acţiunea autorităţilor de la Ghimpaţi.
Însă, anumiţi localnici, din dorinţa de a-şi arăta loialitatea faţă de primar, au făcut totul pentru a transforma acţiunea într-un circ cu ameninţări şi demonstraţie de forţă.
Mai mulţi rromi s-au strâns în centrul comunei, în frunte cu bulibaşa, ameninţând atât reprezentanţii autorităţilor, cât şi pe jurnaliştii prezenţi:
„Noi de la groapa asta mâncăm, să nu cumva să o închideţi, că nu mai plecaţi în viaţa din Ghimpaţi!”. (După haine şi telefoanele mobile, probabil, mâncau de la toate gropile de gunoi din Europa. Din câte ştim, bulibaşa ” mănâncă ” de la fiare vechi, maşini aduse de unde nu este proprietarul vigilent), ” Acum strâng toţi ţiganii din comună şi chem şi ţigăncile să-i bată pe români şi românce”– au fost doar câteva dintre ameninţările „de top”.

Pentru calmarea spiritelor, la faţa locului s-au deplasat jandarmi şi poliţiştii de la postul de poliţie din localitate.
Întreaga activitate de intimidare era coordonată de către un individ, care nu avea mai mult de 25 de ani, care s-a postat în faţa uşii primăriei şi a interzis accesul presei într-o instituţie publică.
„Tărtăcuţa seacă „, acesta este expresia care îl poate descrie cel mai bine, nu a putut spune dacă este angajat al primărie, în ce calitate înjură şi ameninţă pe cei prezenţi: „Să nu filmezi, că pun ţiganii pe tine. În primăria mea. Nu intră nimeni „! Probabil, între timp, la Ghimpaţi s-a schimbat primarul şi noi nu am aflat. Nu ne-am putut lămuri, deoarece „tărtăcuţa” nu a putut să spună cel puţin cum îl cheamă (posibil, nu avea cartea de identitate asupra sa).
Sperăm că, cel puţin în acest caz, reprezentaţii legii vor avea grijă să-i aplice individului o amendă
care să-l trezească la realitate, să nu se mai creadă primar al comunei.

 


Publicat  :  mai 11, 2016

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare