Fostă angajată a primăriei Băneasa condamnată la închisoare cu suspendare

17270769_10206639057454762_1408226669_nProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatei POPESCU (fostă VASILE) FLORICA, la data faptelor funcționar în cadrul Primăriei Comunei Băneasa, județul Giurgiu, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– Folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
– Fals în înscrisuri sub semnătură privată (3 fapte).
– Fals intelectual.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 30 mai 2014, inculpata Popescu (fostă Vasile) Florica a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false, întocmite de ea în numele mamei sale, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de plată pe suprafață, pentru o suprafață de teren de 5,7 ha, pe care nu-l deținea în realitate, (adăugând 2,2 ha de teren la cele 3,5 ha stăpânite în realitate de mama sa).

Pentru a justifica suprafața suplimentară de 2,2 ha de teren, inculpata Popescu (fostă Vasile) Florica a întocmit în fals două acorduri de folosință, conform cărora mama sa primea spre folosință, de la două persoane, suprafețele de 1,2 ha respectiv 1 ha teren arabil.

Prin aceste demersuri, inculpata Popescu (fostă Vasile) Florica a beneficiat pentru campania agricolă 2014 de subvenții în sumă de 1.352 lei provenind din fonduri europene și în sumă de 192 lei provenind din bugetul național.

În vederea acoperirii prejudiciului, inculpata a depus în conturile A.P.I.A. suma de 1580,37 lei.

În prezența apărătorului ales, inculpata Popescu (fostă Vasile) Florica a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu formă de executare a acesteia, respectiv:
– 1 (un) an și 11 (unsprezece) luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Popescu (fostă Vasile) Florica va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în condițiile stabilite de instanță.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpata Popescu (fostă Vasile) Florica, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Giurgiu.


Publicat  :  martie 13, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare