Final de sezon!

sezon

În Liga a patra judeţeană Giurgiu a mai rămas o singură reprezentaţie neconsumată, aceasta fiind etapa de sâmbăta viitoare, când jocurile din liga a patra se vor înghesui la un loc cu cele din categoria Onoare în aceeaşi zi, motivul fiind desfăşurarea alegerilor europarlamentare de duminică 25 mai.

Înainte de ultima etapă a sezonului 2013-2014, jocurile sunt deja făcute, nimic deosebit neputându-se întâmpla în această ultimă întâlnire a echipelor din judeţ. Participantele la play-off, adică locurile 1 şi 2, din cele două serii ale ligii a patra au deja, un avans confortabil şi numai pot fi depăşite de urmăritoare, dintre acestea doar Dunărea Giurgiu având ceva emoţii în ultimul meci, ea fiind despărţită doar de trei puncte de locul trei, care este ocupat de A.S Prundu. Ținând cont că echipa municipiului joacă acasă, împotriva Voinţei Slobozia, şansele de a se împiedica în acest meci sunt mici şi trebuie să dăm credit chibiţilor şi analiştilor sportivi amatori ce spun că Dunărea va obţine o victorie sigură în ultima etapă.

Aşadar, întâlnirile din play-off ce au ca miză accederea în barajul interjudeţean pentru promovarea în liga a treia vor fi următoarele: A.S. Viitorul Vedea, locul 1 în seria Sud va întâlni A.S. Petrolul Roata Cartojani locul 2 în seria Nord iar C.S.M. Dunărea Giurgiu, locul 2 în seria Sud o va înfrunta pe A.S. Mihai Viteazul Călugăreni, locul 1 în seria Nord. Meciurile respective sunt considerate semifinale ale campionatului ligii a patra şi se vor disputa în data de 31.05.2014 respectiv 01.06.2014, de la aceeaşi oră 18.00. Câştigătoarele celor două partide se vor întâlni în ceea ce se numeşte finala Campionatului Judeţean, ce va avea loc în data de 04.06.2014, ora 18.00. Locul de disputare a celor trei partide nu a fost ales întâmplător: Baza Sportivă din comună Izvoarele fiind cea mai cochetă şi mai modernă din judeţ, oferind condiţii care cu greu se pot întâlni chiar şi în ligile superioare.

În afara meciurilor din play-off, finalul sezonului fotbalistic mai propune o partidă foarte interesantă, finala Cupei României, faza judeţeană, combatante fiind A.S. Arsenal Malu şi A.S. Progresul Valea Dragului. Ambele echipe se află în premieră în această postură de finaliste ale acestei competiţii şi au eliminat în semifinale echipe puternice, Arsenal trecând cu 4-1 de Bolintin Malu Spart, câştigătoarea en-titre a cupei şi campionatului judeţean, iar Progresul, eliminând surprinzător pe Spicul Izvoru cu un scor de 5-1. Arsenal Malu, nou promovată, ocupa locul 8 în seria Sud a ligii a patra şi este considerată, pe drept cuvânt, revelaţia returului, după ce în tur nu a câştigat nici un meci, returul aducându-i victorii pe linie, singurele sincope fiind înregistrate la Vedea şi pe teren propriu, cu Slobozia. Progresul Valea Dragului ocupă locul 3 în seria Sud a categoriei Onoare, prezenţa unei echipe din această categorie în finala de Cupă fiind o surpriză. Locul şi data de disputare a finalei nu s-au stabilit încă, AJF Giurgiu urmând să anunţe ulterior aceste detalii.

Acestea fiind spuse nu ne rămâne decât să urăm succes tuturor echipelor care se vor înfrunta pentru a obţine un trofeu judeţean anul acesta, iar câştigătoarelor finalelor le dorim să ne reprezinte judeţul cu mândrie şi onoare în meciurile cu reprezentantele altor judeţe.

Dan Rotaru


Publicat  :  mai 19, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare