Festivalul concurs „Pe marginea Dunării” a ajuns la a 30-a ediţie!

Pe mareginea dunarii (2)

În perioada 30-31 octombrie, Teatrul „Tudor Vianu” găzduieşte cea de-a 30 ediţie a Festivalului naţional- concurs de muzică populară „Pe marginea Dunării”.
Şi în acest an, organizatorii sunt Consiliul judeţean şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.

Pe mareginea dunarii (1)

Festivalul îşi propune descoperirea şi promovarea celor mai talentaţi interpreţi de muzică populară românească, punerea în valoare a cântecului popular din diferite zone folclorice ale ţării precum şi a portului popular.
La concurs au participat doi solişti vocali din fiecare judeţ, cu vârste cuprinse între 16-50 ani. Aceştia au interpretat două cântece, din care unul fără acompaniament muzica,l (doina sau baladă) specific zonei pe care o reprezintă şi un cântec cu acompaniament muzical.

Pe mareginea dunarii (4)

În deschiderea festivalului, Carmen Petanca, directorul Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale a prezentat un scurt istoric al acestui concurs de tradiţie pentru judeţul Giurgiu:”Totul a început timid în urmă cu mai mulţi ani. A fost iniţial un festival regional, apoi naţional iar, la un moment dat, internaţional. Sunt sute de artişti consacraţi, care s-au lansat în cadrul acestui festival, care sunt sigură că va ajunge şi la a 50 ediţie.”
Dacă joi a fost seara concursului propriu zis, vineri, 31 octombrie, va avea loc gala laureaţilor.


Publicat  :  octombrie 31, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare