Felicitări, Cornelia Enache!

11781865_10203389518538320_3753538713256049140_n

Manifestarea „Luna Interculturală ” organizată de către Asociaţia Datini, Educaţie, Cultură Găujani, împreună cu Fundaţia PACT s-a încheiat marţi, 29 iulie.
A fost un eveniment unic, organizat în mediu rural. Au fost o serie de 4 manifestări menite să schimbe mentalitatea copiilor din comunitatea romă. Un proiect desfăşurat în patru judeţe, printre care şi Giurgiu.
Sufletul acestei acţiuni a fost Cornelia Enache, sprijinită de către preotul Vasile Pop. Timp de un an de zile, în fiecare sâmbătă, aceştia împreună cu voluntari din comună, au organizat ateliere de lucru, la care au participat săptămânal peste 25 de tineri.
Scopul principal: forme nonconvenţionale pentru schimbarea mentalităţii în familiile rome.
Marţi a fost punctul culminant. La şcoala din satul Pietrisu s-a desfăşurat ultimul spectacol de teatru de tip forum, la care au participat toate asociaţiile implicate în proiect, copiii din localitate, viceprimarul Alexandru Vladu, copreşedintele ALDE Constantin Basangiac, lideri ai comunităţii rome şi alţi numeroşi invitaţi.
Momentele inedite au fost cele în care, atât viceprimarul Alexandru Vladu cât şi liderul ALDE, au acceptat să intre în jocul micilor actori, devenind efectiv parte a piesei de teatru.
Cu sfaturi din domeniul lor de activitate, menite să lămurească dilema „Căsătoriei timpurii” în familiile de ţigani.
Manifestările au fot încheiate cu o seară folclorică şi cu dorinţa ca astfel de activităţi să fie preluate în cât mai multe localităţi.


Publicat  :  iulie 30, 2015

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare