Exclusiv: Şi trenul nu mai vine: CFR Călători lasă elevii din Toporu să doarmă prin gară

Gara Toporu

În timp ce oficialităţile locale organizau spectacole artistice şi făceau plecăciuni în faţa trenului Connecting Europe Express, un tren de seară, vital pentru mai multe localităţi din judeţul Giurgiu, tocmai era scos din program de către CFR Călători.
Este vorba despre trenul care pleca la ora 19:00 din Gara Giurgiu şi mergea la Videle, oprind în Onceşti, Stăneşti, Chiriacu, Toporu, Satu Nou, etc. Era în primul rând o cursă pentru navetişti, oameni care muncesc în Giurgiu, dar şi elevi care învaţă la liceele din oraş.
Autorităţile locale din comuna Toporu sunt revoltate de această decizie luată de către CFR Călători, spunând că oamenii şi elevii au ajuns să doarmă prin gări, deoarece nu cu ce să ajungă acasă:Constantin Ionescu
” A fost o decizie a celor de la CFR care a luat prin surprindere pe toată lumea. Avem oameni care muncesc în Giurgiu şi nu au cu ce să se întoarcă la domiciliul. Trenul acesta de seară era singura lor legătură. Avem 15 elevi, clasele 9 şi 10, care învaţă după amiaza la liceele din oraş. Doi dintre ei au dormit zilele trecute în Gara Giurgiu. Această situaţie nu ne afectează doar pe noi, sunt atâtea localităţi cu oameni care depind de acest tren. Am făcut adrese la prefectură, la cabinetele parlamentarilor de Giurgiu, la toate instituţiile abilitate, dar nu ştiu când se va rezolva problema. Nicio firmă de transport nu acceptă să vină la noi în localitate, deoarece drumurile judeţene sunt distruse.
Vorbim la televizor despre o Românie Educată, despre cum sprijinim noi învăţământul românesc, dar noi luăm elevilor un lucru esenţial: transportul către şcoală. Dacă această situaţie nu se va remedia în scurt timp, părinţii îşi vor retrage elevii de la liceu, ori îi vor transporta, ca în timpul lui Moromete, cu o căruţă. „ ne-a declarat Constantin Ionescu, primarul comunei Toporu.


Publicat  :  septembrie 21, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare