Exclusiv: Pentru că are domiciliul într-o casă fără energie electrică, Dan Păsat s-a mutat la sediul primăriei Bucşani

pasat+ casa

Are n-are treabă, pe la ora 8 trecute fix, Dan Păsat se înfăţişează aproape zilnic la sediul primăriei Bucşani. Îşi parchează autoturismul „modest” undeva la umbră, intră în biroul pe care nu-l mai părăseşte până la finalul programului de lucru. 5 4 3

În acest timp primeşte audienţe, discută cu cetăţenii care vin la primărie, oferă sfaturi şi soluţii. O amânare de impozit, o adeverinţă, o problemă legată de fondul funciar – pentru toate Păsat are o rezolvare. Modest din fire, Dan se mulţumeşte cu o recompensă simbolică: un vot la alegerile din toamnă.
Am putea spune: în sfârşit, un angajat la buget model. Numai că Dan Păsat nu este angajat al primăriei Bucşani, deşi a încercat. Cazierul i-a jucat o mică festă: trei ani de puşcărie cu executare nu au putut fi echivalaţi cu experienţa în domeniul pentru care a aplicat: consilier al primarului Chivuleţ Ionel. De fapt nu al primarului, ci al celui care se pretinde că este primar al comunei.
Pentru că tot se află Spitalul Vadu Lat pe raza localităţii, la Bucşani este o situaţie mai specială: Chivuleţ spune că este primar, deşi nu este, Păsat are comportament de şef al lui Chivuleţ, un fel de primar de primar. Dacă-l întrebi pe Chivuleţ ce căuta toată ziua Păsat în sediul primăriei, răspunde că este consilierul său onorific pe probleme juridice
( Corect domn’ primar, este persoană cea mai indicată, pe şantaj şi corupţie Păsat ştie articolele codului penal pe de rost. La Jilava se face carte serioasă, nu aşa..)
Dacă-l întrebi pe Păsat ce treabă are pe la primărie, răspunde că a trecut să bea o cafea cu prietenul său Chivuleţ. Cafeaua lungă, canicula copleşitoare, îl determină pe Dan Păsat să nu mai plece din sediul primăriei până noaptea târziu.
Se pare că Păsat s-a îndrăgostit atât de mult de sediul clădirii primăriei din Bucşani, încât şi-a propus să devină primar, pentru a se muta cu acte în regulă aici.
Este ceva de înţeles, pentru toţi cei care văd în ce condiţii deplorabile locuieşte Dan Păsat.
În Bucşani, pe strada Principală, la nr. 115, îşi are domiciliul Dan Păsat, cel care îşi doreşte să candideze pentru funcţia de primar al comunei.casa dan pasat
Este o casă gata să se dărâme, neconectată la energie electrică şi neîmprejmuită. Şi la bugetul local al comunei Bucşani Dan Păsat are taxe şi impozite neplătite în valoare de aproximativ 500 de milioane de lei.
Toţi spun că Păsat a ajuns la fundul sacului, tocmai de aceea şi-a propus să recupereze timpul petrecut la răcoare prin ce s-o mai găsi prin visteria comunei Bucşani: o cafea, un sugiuc, un giugiuc, vreo 135 de ha de teren agricol.. mărunţiş.6

PS: Dan Păsat a început să facă şi ore suplimentare la primăria Bucşani. Deşi este, conform imaginii,este aproape ora 20:00, Păsat se afla încă în sediul primăriei. Probabil pentru că nu are energie electrică la domiciliu, îşi bea cafeaua cu patronul unui magazin alimentar din satul Obedeni. Uzurparea de calităţi oficiale mai este faptă cu caracter penal?


Publicat  :  iulie 23, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare