Exclusiv: Pe persoană fizică: Dumitru Beianu, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, este executat silit pentru că a luat bani cu împrumut şi nu i-a restituit!

Dumitru_Beianu


În data de 30 iunie 2022, urmează să fie pronunţată soluţia judecătorului din cadrul Judecătoriei Giurgiu în dosarul civil nr. 5204/236/2022 prin care preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, contesta executarea silită cerută şi aprobată de către instanţă în dată de 14.02.2022. Este vorba despre o datorie de 127.683,15 lei, plus penalităţi, pe care Dumitru Beianu, pe persoană fizică, o are către Adrian Ghiris, un om de afaceri din Bucureşti.1

Este vorba despre contractul cu nr.1372 din data de 23.09.2020, cu 4 zile înainte de alegerile locale, contract prin care Dumitru Beianu împrumută o importantă suma de bani de la Adrian Ghiris. Termenul de rambursare al creditului este 30.12.2020. Termenul nu este respectat.2
În declaraţia de avere depusă de către preşedintele Consiliului judeţean, în data de 07.06.2021, acesta recunoaşte că are o datorie către Adrian Ghiris, dar valoare trecută în declaraţia de avere este de doar 60.000 lei.datorii 1-1
În realitate, contractul de împrumut din data de 23.09.2020, încheiat la un notariat din Bucureşti, este de 800.000 lei.
Este o diferenţă enormă faţă de ce scrie preşedintele Consiliului judeţean în declaraţia de avere. Prima rata, cea mai consistentă, este plătită la începutul anului 2021. Mai sunt plătite diferite sume de bani în trei rate până în septembrie 2021. După aceea plăţile se opresc. Creditorul, Adrian Ghiris, cere executarea silită a diferenței neachitate și a penalităților și instanta încuviinţează.
Nu este singura problemă din declaraţiile de avere ale preşedintelui Consiliului judeţean. Sunt diferenţe foarte mari între sumele pe care Dumitru Beianu le plăteşte ( pentru mai multe credite pe care le are) şi veniturile obţinute de către familie din salarii şi dividende.4
Chiar dacă în acest an a vândut, către un fermier din Giurgiu, casa pe care o deţinea în zona centrală a oraşului şi a cumpărat un apartament de 65 m2, diferenţa dintre venituri şi cheltuieli rămâne greu de explicat.

PS. Am încercat să aflăm şi un punct de vedere al preşedintelui Consiliului judeţean, dar acesta nu a răspuns până la publicarea articolului apelurilor noastre telefonice.
Aşteptăm un drept la replică din parte domnului preşedinte al Consiliului judeţean, Dumitru Beianu, pentru a lămuri cele mai sus menţionate.


Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare