Exclusiv: Lista primarilor giurgiuveni care au participat la întâlnirea cu Orban, ce s-a discutat şi cum comentează primarii acţiunea liderilor PNL Giurgiu

orbanFrica este principala emoţie care determină comportamentul uman. Frica inhibă, temperează reacţiile, este o emoţie foarte puternică, o emoţie primară, înnăscută.
Teroarea indusă creierului de frică, urmată de o recompensă, este una dintre cele mai puternice tehnici de manipulare ce poate determina comportamentul unui individ.
După ce mai bine de trei luni de zile au fost ameninţaţi, au fost întocmite dosare penale, atât lor, cât şi firmelor familiei, au fost fost terorizaţi de controale celor de la Garda de Mediu, ITM, ANAF, poliţia economică, APIA, Direcţia Agricolă, etc (dacă cineva contesta această afirmaţie, avem punctual cu ce şi de cine a fost ameninţat fiecare primar), PNL Giurgiu a invitat primarii pe care vrea să-i racoleze pentru a candida din partea partidului la viitoarele locale la o întâlnire cu premierul Ludovic Orban.

Ce primari au participat la întâlnirea cu Ludovic Orban
La întâlnirea de la palatul Victoria au participat, alături de premierul Ludovic Orban, Dan Motreanu, preşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Giurgiu, deputaţii Toma Petcu, Andrei Alexandru şi Dumitru Beianu, candidatul PNL Giurgiu pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Au fost prezenţi 28 de primari din judeţul Giurgiu.
.1. Bulbucata
2. Bolintin Deal
3. Cosoba
.4. Crevedia
5. Comana
6. Colibaşi
7. Clejani
8. Daia
9. Frăteşti
10 Găiseni
11. Gogoşari
12. Grădinari
13. Hotarele
14. Herăşti
15. Iepureşti
16. Joita
17. Letca Nouă
18. Malu
19. Mihai Bravu
20. Mihăileşti
21. Ogrezeni
22. Prundu
23. Răsuceni
24. Roata de Jos
25. Singureni
26. Săbăreni
27. Vânători
28.?
Din culisele discuţiei de la Guvern

Cel puţin 5 dintre primarii PSD prezenţi, au venit la întâlnire cu acordul şi la îndemnul conducerii organizaţiei judeţene social – democrate. Premierul era informat de acest lucru, evitând să vorbească deschis, ştiind că este filmat şi înregistrat de către cei de la PSD, lucru care s-a şi întâmplat. Orban a ascultat nevoile financiare şi problemele fiecărei comune, dar nu s-a angajat în promisiuni directe. Le-a spus primarilor că este bine să fie la guvernare şi în următorii 4 ani deoarece, indiferent de  rezultatele alegerilor, Iohannis va numi tot un premier PNL.Chiar dacă moţiunea pregătită de către PSD va trece, preşedinte o să-l numească tot pe el premier. Banii de la buget vor fi acordaţi preferenţial primarilor PNL, 60% PNL, maxim 40% PSD.
După 15 august este posibil să aibă loc rectificarea de buget şi fiecare localitate cu primar care trece la PNL va primi câte 5 miliarde de lei.
Cum v-am spus, premierul a fost destul de rezervat în promisiuni. După încheierea întâlnirii, deputatul Toma Petcu, însoţit de primarul comunei Daia, au avut o discuţie cu premierul. Pentru a candida din partea PNL, primarului Şerban Florian i-au fost promise 5 miliarde de lei, bani ce vor fi alocaţi în maxim 2 săptămâni. În următoarea zi, primarul a organizat o întâlnire cu consilierii şi cei apropiaţi, spunându-le că are bani de cheltuit.

Reacţii

Majoritatea primarilor prezenţi la guvern au plecat profund nemulţumiţi. Se aşteptau la aprobarea unor proiecte concrete, nu la promisiuni.
– Ăştia de la PNL ne-au luat chiar ca de la ţară. Am prea mulţi ani în primărie să mai cred în astfel de vrăjeli. E un fel de „treci în seara asta pe la mine, că o să te i-au de nevastă „
-. Bine că am mers, că ne-am lămurit, vorbe şi promisiuni. Au zis că o să cădem pe spate. I-ar chestia aia cu ” este o mândrie pentru voi că sunteţi prezenţi în sala de şedinţe unde sunt concepute legile acestei ţări, a fost maximă. Ne-au luat ca pe copiii de la grădiniţă care văd prima oară Gradina zoologică.”

Rezultat

Astăzi, 30 iulie, 10 dintre primarii de la PSD, care au participat la întâlnirea de la guvern, au semnat dosarele de candidatură din partea PSD Giurgiu.


Publicat  :  iulie 30, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare