Exclusiv: Cine este bărbatul din Giurgiu care a luat o minoră din centrul de plasament şi a trimis-o să se prostitueze!

Gusatu Viorel

În data de 26 iulie, doua minore, în vârstă de 14 şi 16 ani, dintr-o casă de tip familial din municipiul Giurgiu au fost date dispărute prin serviciul 112.
După 9 zile de cercetări autorităţile au reuşit să le găsească, doi bărbați, ambii de 35 de ani, din municipiul Giurgiu, respectiv comuna Băneasa, fiind acuzaţi că au întreținut relații sexuale cu tânăra de 14 ani, minoră instituționalizată în cadrul DGASPC Giurgiu, înlesnind practicarea prostituției de către această și obținând foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției.
Pentru tânărul din Giurgiu, judecătorii de la Judecătoria Giurgiu au emis miercuri, 7 august, un mandat de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile, sub acuzaţia de proxenetism şi relaţii sexuale cu o minoră.
Numele bărbatului arestat este Guşatu Viorel, fiind unchiul uneia dintre tinerele dispărute:
” Bărbatul era cunoscut de către personalul căsuţei, deoarece mergea de multe ori acolo, sub pretextul că vrea să vadă ce face nepoata lui. În ziua în care fetele au plecat de la căsuţa, le-a spus celor două minore că poate să meargă să locuiască la el, urmând să le ajute să-şi găsească un loc de muncă în străinătate. Naive, acestea l-au crezut „, am afla pe surse cum s-ar fi desfăşurat filmul evenimentelor.
În momentul în care au ajuns la locuinţa lui Guşatu, acesta şi-a arătat adevăratele intenţii:
” Nepoata, tu o să fii menajera mea, iar asta mică (minora de 14 ani) o să meargă la produs, să facă şi ea ceva bani! „.
În această perioadă, fata de 14 ani a fost plasată la mai multe persoane, pe sume cuprinse între 50 şi 100 de lei.
Pentru a ridica orice bănuială asupra lui, în perioada anchetei Guşatu a luat legătura de mai multe ori cu reprezentanţii DGASPC Giurgiu, sub pretextul că este îngrijorat de soarta nepoatei şi vrea să ştie cum se desfăşoară cercetările.
După o investigaţie la care, pe lângă procuror şi poliţişti, au participat şi reprezentanţi ai DIICOT-ului şi Serviciului de Operaţiuni Special, în data de 3 august fetele au fost găsite la domiciliul lui Guşatu.


Publicat  :  august 8, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare