Exclusiv: Ce candidaţi vom avea în judeţul Giurgiu la alegerile din 2024. Astăzi: Gogoşari, Stăneşti, Izvoarele, Răsuceni, Toporu, Schitu şi… puţin Ghimpaţi!

colaj primari

Deocamdată este liniştea concediilor, mulţi lideri politici sunt plecaţi în vacanţă şi prea multe mutări nu se întâmplă pe scena politică giurgiuveană.
Din septembrie se anunţă multe, multe surprize, principalele partide politice locale începând să se poziţioneze şi să-şi scoată la înaintare candidaţii pentru alegerile locale din 2024.
Continuăm astăzi să prezentăm ce candidaţi pregătesc social democraţii şi liberalii giurgiuveni pentru mai multe comune din judeţ.

danut-daiaGogoşari:
Actualul primar, Danuţ Daia, va candida tot în partea PNL-ului. PSD-ul nu are şi nici nu poate avea un contracandidat care să-i creeze probleme actualului primar. Danuţ Daia câştigă, fără probleme, un nou mandat de primar.
Danut-MitreaStăneşti:
Cu toate că actualul primar PSD, Danuţ Mitrea, este şicanat permanent de către Niculae Dascălu, administratorul unei societăţi agricole din zonă, acesta beneficiind şi de „logistica” oferită de către un parlamentar PNL, la alegerile locale din 2024 lucrurile sunt clare: Danuţ Mitrea (PSD) câştigă un nou mandat. La acest moment, PNL-ul pariază pe acelaşi candidat din 2020, Tiberiu Constantin Stan, un candidat fără vreo şansă la alegeri. Şi din 2024, comuna Stăneşti va avea acelaşi primar: Danuţ Mitrea.

silviu-cazacuIzvoarele:
Şi la alegerile locale din 2024 în comuna Izvoarele se anunţă meciul ” clasic”: Silviu Cazacu (PSD) – Alin Bănica Stanciu (PNL). Ca de fiecare dată, se anunţă o întrecere la limită. Important este modul în care fiecare candidat se va ” mişca” în zilele premergătoare alegerilor. Orice vot contează şi „lupta” dintre cei doi candidaţi va fi din casă în casă. Orice rezultat este posibil.
Cei doi candidaţi tradiţionali ar trebui să fie atenţi însă la o altă posibilă candidatură. Mai mulţi oameni influenţi din comună fac lobby puternic pe lângă un primar din vecinătate care poate strica toate jocurile. Depinde totul de decizia acestuia.
primar-SpalatuRăsuceni:

Cu toate că actualul primar PNL, Costel Spălatu, a „înroşit” telefonul liderului PSD, Marian Mina, cu rugăminţi să fie candidat PSD în 2024, acesta are alte planuri pentru primăria din Răsuceni. Viceprimarul Florin Mareş este considerat mult mai potrivit pentru funcţia de candidat PSD, negocierile între părţi fiind în acest moment în plină desfăşurare. Beneficiind de sprijinul mai multor fermieri locali, Florin Mareş câştigă lejer alegerile în Răsuceni.
Constantin-IonescuToporu:

În comuna Toporu lucrurile sunt clare în privinţa alegerilor din 2024. Actualul primar, Constantin Ionescu, candidează din partea PSD şi câştigă cu procent maxim.
Ionel-PasolSchitu:
Primarul Ionel Paşol este curtat de către toate partidele, conştiente fiind că acesta nu poate avea un contracandidat cu şanse reale de câştig. Partidul care trage ” lozul câştigător”, depinde doar de decizia primarului care conduce cu mâna forte comuna Schitu.

Carapanceanu -capAceste sunt localităţile pentru care prezentăm astăzi posibilii candidaţi pentru alegerile locale din 2024. Vom continua şi cu celelalte comune, cea mai complicată ecuaţie electorală prezentându-se în comuna Ghimpaţi, unde domnia ” liderului primarului” este încheiată definitiv. A patra recidivă a cunoscutelor probleme de sănătate pe care le are „liderul primarilor” a dus la un vid de putere care anunţă la Ghimpaţi cea mai interesată întrecere electorală în 2024: Adrian, fiul contabilei, Cătălin, băiatul de la calculatoare, Gabriel Tonciu şi, de ce nu, Bogdan Cărăpănceanu, sunt doar câteva dintre variantele discutate în acest moment de către cei din Ghimpaţi. Cei care cunosc ” jocurile” din zonă spun că o candidatură Gabriel Tonciu (primar), Lazăr Petric (viceprimar) are cele mai mari şanse de reuşită.


Publicat  :  iulie 25, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare