Exclusiv: Care sunt cele cinci capete de acuzare ale DNA împotriva inculpatului Dumitru Beianu, preşedintele Consiliului judeţean Giurgiu!

dumitru Beianu DNA

Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu şi alte 4 infracţiuni într-un dosar privind demiterea din funcție a directorului DGASPC Giurgiu. Anunțul a fost făcut de preşedintele Consiliului Județean într-o conferință de presă pe care a susţinut-o astăzi, 29 iunie.
Procurorii DNA i-au adus ieri la cunoştinţă lui Dumitru Beianu că este oficial INCULPAT în acest proces, după ce era doar suspect.
Aşa cum a precizat astăzi Dumitru Beianu, în cadrul conferinţei de presă, în acest dosar mai sunt cercetate şi alte persoane din cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu.
Surse judiciare ne-au dezvălui faptul că este vorba despre A.B, L.P şi I.D (ultima fiind victima colaterală în această cauză).
În conferinţa de presă de astăzi, Dumitru Beianu a prezentat doar acuzaţia de abuz în serviciu, de celelalte (3-4) spunând că nici nu a vrut să citească referatul procurorilor.
În exclusivitate, vă prezentăm toate capetele de acuzare ale DNA împotriva preşedintelui Consiliului judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu:

1. Cumpărarea de influenţă
2. Şantaj
3. Abuz în serviciu
4. Nerespectarea obligaţiei de a înştiinţa organul de urmărire penală (…) cu privire la orice date din care rezultă indicii că s-a efectuat o operaţiune sau un act ilicit
5. Abuz în serviciu – pe o încadrare pe alt alineat din Codul Penal
Dosarul este cercetat de procurorii DNA din cadrul Secţiei de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie.
Facem precizarea că, în conformitate cu Codul de procedură penală, până finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situația nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Publicat  :  iunie 29, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare