Eveniment cultural de excepţie în comuna Găujani

ev-cult (1)

La sfârşitul săptămânii trecute, în comuna Găujani a avut loc un eveniment deosebit, dedicat femeilor şi copiilor din localitate.
Asociaţia Datini, Educaţie Cultura, sub coordonarea Corneliei Enache, în colaborare cu Fundaţia PACT, au inaugurat un atelier de croitorie. În acelaşi timp, un alt prilej de bucurie a fost şi faptul că, oamenii implicaţi în acest proiect, au creat pentru elevii din localitate un costum cu motive tradiţionale, ce va deveni uniforma copiilor de la şcoala din Găujani. Modelul uniformei a fost ales chiar de către Andreea Esca.

Proiectul „După datină mă port” a demarat anul trecut, până în prezent 14 femei din comună au primit diploma de calificare în meseria de confecţioner textil.
În continuarea manifestărilor din comuna Găujani, s-a desfăşurat un festival al prăjiturilor de casă, iniţiat de către oameni inimoşi, precum Cornelia Enache, preşedintele Asociaţiei Datini, Educaţie Cultură, preotul Pop Vasile Florin și Carmen Gărăgău, directorul Şcolii Găujani.

Acesta a fost organizat pentru a celebra „Ziua Vecinilor”, o sărbătoare ce are loc în mai multe localităţi europene şi la care şi comuna Găujani a aderat. Sărbătoarea îşi propune să amintească vecinilor cât de importantă este conviețuirea în pace și armonie și, mai mult de-atât, cât de important este să te înțelegi bine cu vecinul.
Așa că mai mulţi localnici au trecut la treabă și, împreună cu elevii școlilor din comunele Găujani şi Malu, au umplut mesele cu cele mai bune prăjituri de casă.

Membrii juriului au avut o misiune destul de grea în a alege „Cea mai bună prăjitură”, așa că, deputatul Liliana Ciobanu, jurnalistul Emil Talianu și poeta Dunia Pălăngeanu au gustat toate bunătățile pregătite de cei mici și în final au ales câştigătorul. Cine să fie acesta? Evident, toți micuţii care s-au străduit cu pricepere să pregătească prăjiturile tradiționale.

ev-cult (2)

 

ev-cult (3)


Publicat  :  iunie 2, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare