Episcopia Giurgiu este de cartea recordurilor: Are angajat un cântăreţ bisericesc mut

14202513_10205421708781806_4971801537841832603_n

Conducerea Episcopiei Giurgiu nu priveşte cu ochi buni dorinţa noii conduceri a Consiliului Judeţean Giurgiu de a implementa o ordine financiară în ceea ce priveşte ajutoarele financiare pe care biserica le primeşte.

Marian Mina, preşedintele Consiliului judeţean, şi-a propus să sprijine în continuare unităţile de cult, dar intenţionează ca banii să fie direcţionaţi direct către parohii, pentru a exista un mai bun control al modului în care aceştia sunt cheltuiţi.
Din acest motiv, în mai multe biserici din Giurgiu, neoficial, preoţii au fost obligaţi să înceapă o campanie de denigrare a preşedintelui Consiliului judeţean.

O altă măsură luată de către Marian Mina a fost readucerea în limitele legale a plăţilor către personalul neclerical.
Îngrijitori, contabili, asistenţi sociali, cântăreţi bisericeşti sau clopotari, denumiţi în actele oficiale, personal neclerical, toţi dacă sunt angajaţi ai parohiilor, primesc parte din veniturile salariale de la Consiliile Judeţene. În jur de 600 lei, sumă care se poate majora din veniturile proprii ale parohiei.
Până în anul 2014, au fost 151 de persoane angajate sub această formă. Consiliul judeţean plătea lunar 250 de milioane pentru salariile acestora. Înainte de campania electorală, au mai fost angajate 50 de persoane, al căror buget de salarii era de 800 de milioane de lei.
Noua conducere a Consiliului Judeţean a readus bugetul la forma iniţială. Episcopia Giurgiu a început să disponibilizeze din personal, însă, criteriile de selecţie, au dus la nemulţumirea preoţiilor din mai multe parohii. Episcopul Ambrozie a concediat oameni care activau de zeci de ani în parohii. În comunele Băneasa, Herăşti, Comana, Marşa este o stare de revoltă împotriva conducerii Episcopiei Giurgiu.
Pe statele de plată ale Episcopiei Giurgiu, pe postul de cântăreţ bisericesc, se afla o persoană care este mută. Este una dintre multele nereguli, pe care le vom detalia în perioada următoare.


Publicat  :  septembrie 9, 2016

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare