Energia electrică se mai scumpeşte de două ori până la sfârşitul anului

energie electrica

Autorităţile anunţă scumpiri în cascadă la electricitate, care se adaugă la majorarea aprobată la 1 iulie. Prima modificare ar putea veni la 1 octombrie, iar la sfârşitul anului facturile se vor mai scumpi o dată, spune şeful ANRE, conform Digi24. De vină sunt preţurile de pe bursă, care continuă să crească şi se apropie de valorile istorice înregistrate la începutul anului.

Pe consumatorii casnici îi aşteaptă două noi scumpiri la electricitate. Cumulate, acestea ar putea ajunge la 10 procente faţă de preţul actual, majorat deja cu 8%, în medie, de la 1 iulie. Prima creştere vine din cauza preţurilor mari la care furnizorii sunt obligaţi să cumpere energia de pe bursă.

Nicolae Havrileţ, preşedinte ANRE: Va trebui să luăm în considerare de la 1 octombrie chiar o ajustare separată de programul de liberalizare care se încheie la 1 ianuarie anul viitor. Sigur, cel care pierde este consumatorul.

A doua creştere va veni la sfârşitul anului şi va fi de până în 5 procente, estimează ANRE.

Nicolae Havrileţ, preşedinte ANRE: În mod normal noi ne raportăm acum la preţul acesta crescut de 8%. Între preţul crescut cu 8% şi viitorul preţ pe care îl vom da, nu mai poate să fie o creştere aşa de mare de 8%. Suntem undeva sub 5%, ca şi estimare.

Sursa:http://www.puterea.ro


Publicat  :  august 6, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare