Dumitru Beianu propune astăzi consilierilor judeţeni o asociere cu o firmă aflată în insolvenţă

prefectura giurgiu

Astăzi, 24 septembrie 2021, începând cu ora 13, se va desfăşura o şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Giurgiu.
Printre proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi se afla unul foarte controversat. La propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu, consilierilor judeţeni li se cere să voteze o asociere în participaţiune intre Consiliul Judeţean Giurgiu şi firma Sun Garden Colibaşi SRL, pentru construirea unui parc fotovoltaic pe un teren agricol de 138 de ha deţinut de către Consiliul Judeţean Giurgiu în comuna Gostinu.
Se propune o nouă asociere cu o firmă ce se află de ani buni în procese cu Consiliul Judeţean pentru faptul că nu a respectat un contract similar încheiat în anul 2011 cu acelaşi preşedinte Dumitru Beianu.
În 2011, sub președinția lui Dumitru Beianu, Consiliul Județean, prin hotărârea numărul 248/09 septembrie 2011, se aprobă asocierea în participaţiune între Judeţul Giurgiu şi S.C. SUN GARDEN COLIBAŞI S.R.L.Colibaşi, în vederea exploatării eficiente a imobilelor „Ferma GOSTINU”, compusă din terenuri în suprafaţă de 301,684 ha., prin realizarea unui „Parc Fotovoltaic” şi al unei “Ferme Agricole Bio” şi „Fermă Agricolă Ecologică Slobozia”, compusă din clădiri în suprafaţă de 721mp şi teren în suprafaţă de 6,5ha, prin realizarea unei” Centrale solaro-electrică”.
Împuternicit să semneze contractul este președintele CJ, Dumitru Beianu.

contract initial
Anii au trecut, parcul nu a fost realizat, terenul fiind închiriat de către Sun Garden către o altă firmă pentru folosirea în scopuri agricole. În urma unui control, Curtea de Conturi a cerut rezilierea contractului şi recuperarea prejudiciului creat Consiliului Judeţean Giurgiu.
În condiţiile mai sus amintite, consilierilor judeţeni li se cere astăzi să voteze o nouă asociere cu aceeaşi firmă care nu a respectat nicio condiţie din contractul încheiat în anul 2011.
Mult mai grav este faptul că asocierea se face cu o firmă aflată în insolvenţă, fapt pe care legea nu-l permite. ” Construcţia centralei fotovoltaice urmează să fie finalizata în termen de 3(trei) ani de la data ieşirii din insolvenţă a firmei SUN GARDEN COLIBAŞI „, se arată în referatul de specialitate prezentat consilierilor judeţeni.referat
Sunt multe de spus despre ilegalităţile propuse în acest proiect de hotărâre, rămâne de văzut dacă consilierii judeţeni vor fi de acord să-şi asume acest contract propus de către preşedintele Dumitru Beianu.


Publicat  :  septembrie 24, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare