Drumul Judeţean 503, Giurgiu–Toporu, va fi modernizat cu fonduri europene

drum modernizat

Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Giurgiu a găzduit, miercuri, 28 iulie, conferinţa de presă de lansare a proiectului „Modernizare Drumul Judeţean 503: Giurgiu – Ghizdaru – Gara Stăneşti – Gara Chiriacu – Toporu – Limită judeţ Teleorman”.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6: Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de investiţii 6.1: Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, Apel dedicat sprijinirii obiectivelor prevăzute de Aria prioritară 1: Interconectarea Regiunii Dunării, a Strategiei Uniunii Europene privind Regiunea Dunării, AP1b- Legături rutiere, feroviare şi aeriene(depunerea proiectelor prin MySMIS), Apelul de proiecte nr. POR 2017/6/6.1/SUERD/1.marian mina

„Reprezintă o mare bucurie pentru mine şi pentru echipa mea de la Consiliul Judeţean faptul că am reuşit să respectăm încă o promisiune făcută giurgiuvenilor! Astăzi, a fost lansat oficial proiectul privind modernizarea Drumului Judeţean 503: Giurgiu – Ghizdaru – Gara Stăneşti – Gara Chiriacu – Toporu – Limită judeţ Teleorman.
Cred că este singurul drum judeţean din Giurgiu care n-a beneficiat de reabilitare, în ultimii 30 de ani. Însă, iată că noi am reuşit să obţinem fonduri europene pentru aceasta!

Îi felicit şi le mulţumesc tuturor colegilor din echipa de implementare pentru cât au muncit ca acest proiect să intre în linie dreaptă! Ştiu cât de nerăbdători sunt locuitorii satelor tranzitate de DJ 503 ca să meargă pe asfalt, tocmai de aceea îmi doresc ca procedurile să se desfăşoare fără probleme, ca să putem demara lucrările cât mai repede!”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina.

La conferinţa de presă au participat membrii echipei de implementare, dar şi administratorul public al judeţului, Cristian Grătianu.Gratianu

„Proiectul prevede modernizarea a peste 32 de kilometri de drum şi are o valoare de circa 80 de milioane de lei. În acest moment, suntem în stadiul evaluării ofertelor aferente licitaţiei şi sper ca în toamnă să semnăm contractul pentru proiectare şi execuţia lucrărilor!”, a afirmat Cristian Grătianu.
Constantin Ionescu, primarul comunei Toporu, spune că asfaltarea acestui drum este esenţială pentru localitatea pe care o conduce:Constantin Ionescu

” Din punct de vedere al infrastructurii rutiere comuna Toporu a fost mereu cea mai văduvită localitate din judeţul Giurgiu. Asfaltarea Drumului judeţean 503 a fost una dintre priorităţile mele. Am promis locuitorilor din Toporu că acest lucru se va întâmpla, iar astăzi am făcut un pas important către acest deziderat.
Sperăm că procedurile legale să se desfăşoare cât mai rapid şi în cel mai scurt timp acest drum să fie realizat.”, ne-a declarat Constantin Ionescu, primarul comunei Toporu.

 


Publicat  :  iulie 29, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare