Drept la replică, Dan Rusu, Primarul Comunei Adunaţii Copăceni

drept-la-replica1În urma materialului publicat pe site-ul giurgiupesurse.ro în data de 19 ianuarie 2022, sub titlul:” Dilemele” primarului de la Adunaţii Copăceni, Dan Rusu: Cine-a pus… stâlpul în drum, ăla (n)-a fost om nebun vă transmitem, în virtutea dreptului la replică, solicitarea de a publica următoarele:

PRECIZĂRI:

Vreau să spun în primul rând că imaginile prezentate sunt din satul Novaci, care aparţine de oraşul Mihăileşti. Pe raza comunei noastre sunt 3- 4 situaţii de acest fel.
În al doilea rând, pentru o corectă informare, cititorii dumneavoastră trebuie să ştie că trotuarele care sunt prezentate în imagine nu au fost realizate de către Consiliul local Adunaţii Copăceni. Investiţia a făcut parte dintr-un proiect mai amplu, care a inclus şi asfaltarea de către Consiliul judeţean Giurgiu a drumului judeţean care duce la Mihăileşti.
A fost o investiţie integrată care a inclus şi realizarea de trotuare. Este un proiect pe care- l salut, deoarece locuitorii din comuna Adunaţii Copăceni îşi amintesc foarte bine cum arată această zonă. Asfaltul era distrus iar acum unde sunt trotuarele era plin de vegetație neîntreținută.
Cu respectul adecvat pentru domnul preşedinte USR Giurgiu, Ciprian Alexandru, speram, mai ales că a deţinut, ce este drept pentru o perioadă scurtă, funcţia de subprefect al judeţului Giurgiu, să ştie că aceste trotuare nu sunt realizate de către Consiliul local Adunaţii Copăceni. Aceasta cu atât mai mult cu cât USR-ul are doi consilieri locali la Adunaţii Copăceni care i-ar fi putut oferi informaţiile corecte. Astfel, ar fi fost evitată o situaţie jenantă în care să lanseze public acuzaţii nefondate.
Ştiind totuşi că aceste trotuare deservesc cetăţenii din Adunaţii Copăceni, bineînţeles că am luat legătura cu societatea comercială care are în proprietate aceşti stâlpi de energie electrică încercând o relocare a acestora. Din nefericire, nu există o soluţie tehnică pentru acest lucru şi costurile sunt de zeci de milioane de euro.
Referitor la afirmaţia din articolul dumneavoastră că avem numeroase studii de fezabilitate şi expertize tehnice realizate la nivelul primăriei Adunaţii Copăceni, aceasta este parţial adevărată. Da, avem, pentru că avem şi multe proiecte în derulare, ori implementare. Oricine de bună credinţă poate să verifice câte proiecte sunt depuse la nivelul comunei noastre, pe tot ceea ce însemnă programe naţionale şi europene. Este rezultatul muncii oamenilor din primăria noastră, împreună, bineînţeles, cu cei care colaborăm.
Nu există studii de fezabilitate care să nu aibă în spate finanţare. Acesta a fost modul meu de lucru de când am preluat conducerea primăriei. Eu nu îmi bat joc şi nu cheltuiesc fără rost banii obţinuţi cu trudă de către oamenii din Adunaţii Copăceni. Aceste principii au dat rezultate şi s-au materializat în investiţiile făcute în ultimii ani în comuna noastră.

Cu respect, Dan Rusu, primarul comunei Adunaţii Copăceni


Publicat  :  ianuarie 20, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare