Dragne Tănase – ” Băiatul destept” din Malu Spart

constructori-2

Dragne Tănase este cunoscut în zona Bolintin în primul rând pentru că la cârciuma sa, aflată chiar la intrare în Malu Spart, se mănâncă cei mai buni mici. Este un fel de Tofan sau Dorobela din nordul judeţului.
Aici a avut loc înaintea alegerilor locale din anul 2012 neaşteptata împăcare dintre Lucian Iliescu şi Mihai Dobre, primarul oraşului Mihăileşti. Mediator a fost, „necunoscutul ” Dragne Tănase, prieten cu cei doi. De altfel, în prezent senatorul Lucian Iliescu îşi are cabinetul parlamentar la Malu Spart, într-un spaţiu ce aparţine lui Dragne Tănase.

Puţini ştiu că restaurantul este un simplu hobby , banii adevăraţi vin din numeroasele contracte de construcţii pe care acesta le-a câştigat de-a lungul timpului prin cele două firme, S.C. EXPRESCONSTRUCT TYS S.R.L şi S.C. EXPRESCONSTRUCT ANK S.R.L.
De asemenea, acesta are afaceri şi în domeniul agriculturi, deţinând mai multe sute de ha de teren agricol şi firme de profil.

Apropiaţii explica succesul avut în afaceri prin relaţia apropiată pe care a avut-o cu fostul general de securitate Dan Gheorghe. Fost locţiitor al Unităţii Speciale de Luptă Antiteroristă(USLA), şef la UM 0215 timp de 5 ani, director general al Direcţiei Generale de Paşapoarte şi a Poliţiei de Frontieră, Dan Gheorghe a fost unul dintre cei mai influenţi oameni din serviciile româneşti. El este cel care l-a sprijinit şi coordonat din umbra .
Dragne Tănase a făcut prima afacere importantă după anul 2000, când a cumpărat împreună cu actualul senator Niculae Bădălău fostele sere de la Bolintin. Din această afacere, senatorul a obţinut spaţiile, iar Dragne Tănase terenul agricol.

„Am intrat în firma ca să cumpărăm terenul, că nu avea încredere în mine. Îi era frică de mine că nu-i mai dau şi cumpăr eu singur. Nici eu nu aveam încredere în el. Am fost 50-50% în firmă şi s-a împărţit aşa cum ne-am înţeles. El a vrut să aibă activele, eu am luat teren mai mult. La timpul ăla aşa mi-a motivat: «Bai, iei tu 11 hectare, iar eu, 4 hectare şi ceva şi activele, ca tu ai atâtea sedii, iar eu nu am nici unul. Gata, mai, ne-am înţeles, la revedere şi pa!”, este declaraţia omului de afaceri, după această tranzacţie controversată.
Până în anul 2011 afacerile cu bani publici au fost derulate prin firma S.C. EXPRESCONSTRUCT ANK S.R.L, o societate ce avea peste 100 de angajaţi şi profit declarat. În acel an are loc decesul generalului Dan Gheorghe, iar firma începe să înregistreze pierderi.

” Băiat deştept”, Tănase renunţa la aceasta şi începe să folosească S.C. EXPRESCONSTRUCT TYS S.R.L.
Reuşeşte să câştige mai multe licitaţi pentru proiecte finanţate din bani publici. Cel mai important este cel privind construirea centurii oraşului Mihăileşti, contract în valoare de 44,2 milioane fără TVA. Câştigă licitaţia, dar aceasta este contestată de SC Tel Drum SA, firma controlată de către Liviu Dragnea.
În această primăvară business ul merge din plin pentru omul de afaceri din Malu Spart.
A primit un contract din partea primăriei Giurgiu în valoare de 20 de miliarde de lei, pentru asfaltarea străzilor Nicolae Titulescu, (tronson Tudor Vianu – Bulevardul 1907), Soarelui, Zefirului, Smârdei și Păcii (tronson str. Sirenei – cimitirul Smârda).

A câştigat încă o licitaţie, de aproximativ 40 de miliarde ,pentru modernizarea drumurilor de interes comunal din comuna Floreşti Stoeneşti. Încă se judecă pentru licitaţiile de asfaltare de drumuri în comunele Găiseni şi Marşa.
Dragne Tănase este un „băiat deştept”, care a ştiut să nu iasă prea mult în evidenţă si sa fie prieten cu cine trebuie.
Este cazul şi deputatului UNPR, Viorel Teodorescu, care prin Ceramica Impex, firmă pe care o controlează, câştiga toate lucrările ce sunt efectuate pe raza comunei Stăneşti.
Este un alt ” băiat deştept”, un alt subiect , pe care îl vom dezvolta in zilele următoare.


Publicat  :  aprilie 28, 2015

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare