Doar în politică se poate: să comanzi whisky şi să primeşti coniac Unirea

basescu-udrea-pmp

Ce aţi spune dacă, în urma vizionarii unui spot publicitar la televizor, să zicem la whisky Jack Daniel’s, luați decizia să comandați o sticlă, o achitaţi, iar când coletul ajunge acasă constataţi că în el se află coniac Unirea? Bineînţeles că aţi fost înşelaţi.

O formă de înşelătorie a românului, sau să fim mai blânzi, de publicitate mincinoasă, s-a întâmplat şi prin modul în care majoritatea partidelor şi-au construit publicitatea electorală pentru europarlamentare, începând cu flyere, afişe şi continuând cu spoturile TV. Au candidat Băsescu, Udrea, Ponta, Antonescu la alegerile trecute? Nu. Atunci ce căutau pe afişe?

Pentru a stopa astfel de practici deputatul Liliana Ciobanu a susţinut marţi în Camera Deputaţilor o declaraţie politică prin care solicita interzicerea prin lege a apariţiei pe afişele electorale a politicienilor care nu candidează.

Aceasta a oferit exemplul premierului Victor Ponta care, în campania electorală, a neglijat total guvernarea:

Oamenii au văzut la televizor şi pe alte canale mass-media că în luna de zile de campanie electorală premierul nu a mai condus deloc Guvernul, nu a mai fost preocupat de situaţia grea a românilor, de lipsa locurilor de muncă şi sărăcia lucie din educaţie şi sănătate. Victor Viorel Ponta s-a cramponat de câteva poze apărute pe o reţea de socializare, însă în realitate el a apărut pe bannerele şi afişele existente în toate localităţile ţării, precum şi pe pliantele distribuite în toate cutiile poştale, prin care a îndemnat în mod direct românii să voteze cu partidul său.
Întrebarea, retorică desigur, este legată de moralitatea unui astfel de demers al premierului, în comparaţie cu pozele făcute într-un cerc restrâns Traian Băsescu. Nici acesta nu s-a comportat însă mai decent, domnia sa accentuând cu fiecare prilej că va vota cu un anumit partid, pentru ca în final acea formaţiune să obţină un rezultat sub aşteptări…
În opinia mea, legea electorală ar trebui modificată, în sensul interzicerii apariţiei pe mesajele publice de campanie a persoanelor care nu candidează la alegerile respective, precum a procedat Victor Ponta în această perioadă.

Deasemenea, deputatul Liliana Ciobanu a mai arătat faptul că actualul guvern nu şi-a îndeplinit deloc promisiunile de a îmbunătăţi viaţa românilor sau de a crea noi locuri de muncă.

afis electoral psd


Publicat  :  iunie 4, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare