DNA, se aude?

telefoni

Motto: „Şefa organizaţiei Bihor a Partidului Verde, Mihaela Bodonea, a fost reţinută duminică de procurorii anticorupţie, după ce a primit 6.500 de euro pentru a ceda unei alte formaţiuni politice 192 de locuri de membru, în comisiile de supraveghere a unor secţii de votare. „

A devenit aproape o regulă, o mişcare strategică în pregătirea procesului de vot, ca partidele importante să aibă fel de fel de „iepuraşi” reprezentanţi în Birourile electorale judeţene. Trebuie felicitaţi procurorii DNA de la Oradea, care s-au sesizat în legătură cu acest fenomen generalizat şi au acţionat pentru stoparea lui. Dar, în alte judeţe, autorităţile ne cred atât de naivi încât să ne convingă că partide cu doar unul – doi membri pot acoperi toate secţiile de votare.

Spre exemplu, să observăm care este situaţia la Giurgiu: în biroul electoral judeţean sunt reprezentate partide precum: Partidul Verde, Partidul Alternativa Socialistă, Alianţa Naţională a Agricultorilor sau PNŢCD, partide care îşi numără lejer membrii pe degetele de la o singură mână.

Dacă luăm şi analizăm fiecare caz în parte vom observa că la Giurgiu acestea sunt partide fantomă, fără nici o şansă de a avea reprezentanţi în fiecare localitate.

Partidul Verde, este cunoscut la Giurgiu prin consilierul judeţean Constantin Buduru, cu toate că pe site-ul partidului nu este trecut nici un nume de şef de filială. La alegerile din urmă cu doi ani, majoritatea locurilor din birourile electorale au fost ocupate de către oamenii PSD-ului.

Urmează Partidul Alternativa Socialistă, reprezentaţi în Giurgiu de către Marian Andrei şi Ghiorghe Andrei, probabil o filială de familie. Un partid de orientare socialistă.

A auzit cineva de Alianţă Naţională a Agricultorilor? Ei, bine este un partid reprezentat în Biroul Electoral Judeţean. Este condus de către fostul ministru al agriculturii Stelian Fuia, de curând urmărit penal de către DNA pentru corupţie. Un partid care a pregătit lansarea PMP-ului, care a lansat sigla MĂR şi ideea cu merele prezente în toate acţiunile publice.

Despre PNŢCD, un partid cu o istorie demnă de respect, doar naivii pot crede că au structuri în toate comunele din judeţ.

Dar oare cum vor juca aceşti „iepuraşi”? Imparţial, Partidul Verde urmează să împartă atât la PSD cât şi la PNL numărul de reprezentanţi la care au dreptul. Cei de la Alternativa Socialistă merg la PSD, Agricultorii spre PMP iar ţărăniştii către PNL.

Putem spune că, în cele din urmă şi aceste trucuri pentru alegeri sunt împărţite aproape echilibrat între partidele mari. Singura problemă care rămâne totuşi este că acest troc este total ilegal, mai mult chiar, penal.


Publicat  :  mai 19, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare