„Divorţ oficial ” dintre PSD şi ALDE Giurgiu

psd

Deşi era evident că relaţia era una compromisă încă din toamna anului trecut, după ce conducerea ALDE a simţit din nou fiorul dragostei pentru PNL, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, a fost oficializat şi divorţul la nivelul judeţului Giurgiu.
PSD a anunţat prin purtătorul de cuvânt, Mirela Delea şi Crina Stoianovici, preşedintele OFSD Giurgiu, ca protocolul local cu ALDE nu mai este valabil. Motivul: Dan Păsat care ar fi schimbat viceprimarul de la Bucşani:
” Organizația Județeană Giurgiu a Partidului Social Democrat condamnă votul abuziv și ilegal dat în ședința Consiliului Local al comunei Bucșani prin care a fost suspendat din funcție viceprimarul legal ales.
Atragem atenția consilierilor care au votat, că această hotărâre este ilegală, ea încălcând prevederile Art. Art.152, al. (5) din Codul Administrativ, care stipulează că” Eliberarea din funcție a viceprimarului se poate face de consiliul local, prin hotărâre adoptată, prin vot secret, cu majoritatea a două treimi din numărul consilierilor în funcție, la propunerea temeinic motivată a primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor locali în funcție. Eliberarea din funcție a viceprimarului nu se poate face în ultimele 6 luni ale mandatului consiliului local”.
Partidul Social Democrat Giurgiu va face demersurile necesare și va ataca în instanță această hotărâre.
Pe de altă parte, am constatat cu surprindere și nemulțumire cum, în ultima vreme, Organizația ALDE Giurgiu, prin reprezentantul său, Dan Păsat, exercită o imensă presiune în Consiliul Local al Comunei Bucșani pentru schimbarea viceprimarului acestei localități, membru PSD.
Prezența domnului Dan Păsat în ședințele Consiliului Local, luările sale de cuvânt și presiunile pe care acesta le-a făcut asupra consilierilor pentru a vota împotriva viceprimarului sunt, în opinia noastră, și ilegale și imorale dar încalcă și prevederile Protocolului pe care cele două partide, PSD și ALDE, l-au încheiat la nivel local.
Având în vedere aceste evenimente, considerăm că a fost încălcată înțelegerea dintre partidele noastre, motiv pentru care Protocolul avut cu ALDE pe plan local, în acest moment poate fi declarat încheiat.
Ca o consecință directă, considerăm că, în aceste condiții, încetează și colaborarea din cadrul Consiliului Județean.
Încă o dată ne exprimăm regretul față de atitudinea foștilor noștri parteneri pe care PSD Giurgiu i-a tratat cu respect și față de care a avut o atitudine corectă și loială înțelegerii făcute la nivel local. „


Publicat  :  ianuarie 23, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare