Dispută între Dumitru Beianu şi Instituţia Prefectului: Skandala pêşîn!

collage Beianu si StanculescuDumitru Beianu, preşedintele Consiliului judeţean, îl acuză voalat pe prim ministrul Nicolae Ciucă pentru că ar fi repartizat la sfârşitul anului 2022 bani din fondul de rezervă aflat la dispoziţia premierului pe criterii politice, către primarii PSD.
În aceste condiţii el, un fel de Denzel Washington în The Equalizer 3, 4 şi 5, a fost nevoit să intervină alocând mai mulţi bani către primăriile PNL pentru a restabili un echilibru la nivel de alocaţii de la bugetul de stat către unităţile teritorial administrative.
Faptul că preşedintele Consiliului judeţean apreciază că ” ajută” primarii atunci când îşi îndeplineşte îndatoririle din fişa postului, spune totul despre modul în care acesta înţelege administraţia locală.
În rest, multe vorbe şi fum în cele două conferinţe de presă de la Consiliul Judeţean şi Prefectura Giurgiu, în disputa legată de Hotărârea Consiliului judeţean privind repartizarea pe unităţi administrativ – teritoriale a sumelor corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat.
Trebuie să fim naivi să credem că, la experienţa şi inteligenţa sa, Dumitru Beianu nu ştia încă de când a conceput subiectiv această repartizare a banilor că hotărârea va fi atacată de către Instituţia Prefectului.
Este un nou scandal politic premeditat, cu rolul de a se victimiza. Puţini îşi mai amintesc că a făcut acelaşi joc şi în primul mandat, cu Marin Anton, preşedinte la PDL şi Robert Cristoi prefect.
Din cele două conferinţe de presă trebuie remarcată prestaţia fostului preşedinte al Consiliul judeţean, Vasile Mustăţea, în prezent consilier al prefectului de Giurgiu şi concluzia acestuia:VS 3
” Eu sunt oripilat de ce am auzit. Am auzit acuzaţii la adresa premierului, poţi să-l acuzi pe premier că a dat banii după criterii neprofesioniste?! Acuz premierul şi preşedintele partidului că a dat bani după criterii politice, nu legale? Dumnezeule, vin eu de la Giurgiu să repar greşelile premierului! Unde ne aflăm, unde este corectitudinea? Recunoaşte singur că nu a dat banii după lege.”
PS: Bonus, din zicerile lui George Dobre, director economic al Consiliului judeţean: „În mare parte conţine definiţii din dicţionarul explicativ al limbii române”, cu referire la motivaţia prefecturii de atacare a hotărârii Consiliului Judeţean. Nu, George, trebuia să fie în limba kurdă ca să o înţelegi tu mai bine!


Publicat  :  ianuarie 28, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare