Din culisele alegerilor locale: Gogoşari, Putineiu, Stăneşti, Băneasa, Prundu, Toporu, Schitu, Letca Nouă

DSC04515

De la fereastra secţiei de votare amenajată la Căminul Cultural din Putineiu, Gheorghe Breazu arată susţinătorilor semnul victorie. Sute de oameni aşteptau de ore bune să afle rezultatul numărării voturilor.
Era finalul uneia dintre cele mai dure confruntări electorale din ziua de duminică, 27 septembrie.

Cu o prezenţă la vot de aproximativ 80%, comuna Putineiu a fost una dintre localităţile în care funcţia de primar a fost disputata până în ultimul moment.
Concurenţi au fost Gheorghe Breazu, primarul în funcţie, reprezentantul PNL şi Racman Biţă, din partea PSD.
Nu vom vorbi despre culisele nopţilor dinaintea campaniei electorale, despre disperarea cuplului Biţă – Dan Şoldea (care avea promis postul de vice primar), despre sumele de bani pe care candidaţii PSD le-au investit în aceste alegeri. Aceasta este o altă poveste, despre realitatea alegerilor din multe localităţi giurgiuvene.
După o scurtă vizită la Gogoşari, unde primarul Danuţ Daia este că de obicei liniştit, contracandidatul de la PSD neavând vreo şansă de câştig, ne îndreptăm spre satul Vieru.
Viceprimarul Petrişor Topală este cel care răspunde din partea echipei PNL de această localitate. Maşinile aleargă prin sat, chiar în faţa noastră simpatizanţii lui Biţă încep să-i înjure pe cei ai PNL-ului.
La Hodivoaia, localitatea natală a lui Biţă, sunt zeci de persoane în faţa secţiei de votare. Aşteptă liniştiţi să intre le vot.
Secţia de votare din Putineiu, unde aproximativ 1000 de persoane se află pe listele de votanţi.

DSC04514Aici se află Gheorghe Breazu, dar şi Şoldea, reprezentantul lui Biţă. Oamenii din Putineiu vin într-un număr impresionant la vot. Procesul de vot se desfăşoară calm, fără probleme.DSC04510
Părăsim Putineiu şi ne îndreptăm spre zona Prundu, nu înainte de a trece prin Stăneşti. Dan Mitrea, primarul în funcţie, conduce liniştit întrecerea electorală (76% – rezultatul obţinut după numărarea voturilor).
La Băneasa, primarul Viorel Rotaru, este perfect organizat, ca de obicei ( După numărarea voturilor, telefonic ne-a felicitat că am intuit, în urma unui sondaj, încă de acum 4 luni rezultatul votului: 87%. Este doar meritul lui!).
În Prundu şi Colibaşi procesul de vot era liniştit, Cătălin Corbea chiar şi-a făcut timp să urmărească la televizor o cursă de motociclete.
Urmăm traseul spre Toporu, trecând prin Izvoarele, o altă localitate în care confruntarea electorală a fost la cote maxime.
Revenim spre Schitu-Letca Nouă, Ionel Paşol şi Marian Negru, candidaţii PNL, sunt implicaţi în mobilizarea electoratului, dovadă că au obţinut unele dintre cele mai bune scoruri electorale la alegerile de duminică.
Încheierea procesului de vot şi numărarea voturilor le-am trăit acolo de unde am început, la Putineiu.
Sute de oameni, susţinători ai primarului Gheorghe Breazu, erau adunaţi în faţa secţiei de votare. De asemenea, sunt prezente mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi.
Începe numărarea voturilor în secţia de la Hodivoaia. Gheorghe Breazu are 6 voturi în plus, chiar în satul contracandidatului său. Entuziasm maxim, în tabăra candidatului PNL: câştigăm detaşat, spun Cocean şi Cidu’, oamenii de încredere a lui Breazu.
Urmează numărarea voturilor de la Vieru. Rezultatul vine ca un duş rece: Biţă are 93 de voturi în plus la Vieru. Încep speculaţiile, cine şi cum a trădat. Numai Aurelia, soţia primarului, rămâne optimistă: Staţi liniştiţi, aşa a fost şi la ultimele alegeri, Gigi câştigă pe Putineiu.
Începe numărarea voturilor şi la secţia din Putineiu. Durează mult, mai bine de o oră. Oamenii aflaţi în faţa secţiei de votare încep să-şi piardă răbdarea. Încep să strige: Breazu, primar, primarul nostru. Într-un final, Gheorghe Breazu iese din secţia de votare şi arată semnul victoriei. A câştigat cu peste 250 de voturi. Racman Biţă şi Dan Şoldea părăsesc secţia de votare. Merg greu, ca nişte oameni care au pierdut.IMG_20200927_225045
După toate cele întâmplate în această campanie electorală, Gheorghe Breazu are puterea să meargă să le strângă mâna. Este un gest normal, venit din partea învingătorului.

După atâtea ore petrecute pe drumuri, în sfârşit s-a încheiat şi ziua alegerilor de duminică, 27 septembrie 2020.
De mâine începe o nouă viaţă!


Publicat  :  septembrie 30, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare