DGASPC: INVITAȚIE LA BRADOȘI

2

20 de copii aflați în plasament în două case de tip familial și opt persoane adulte beneficiare de servicii sociale în două centre de pregătire pentru viață independentă din municipiul Giurgiu, structuri rezidențiale aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, au fost invitați să participe, alături de elevii unei clase de la Colegiul Național Ion Maiorescu, la o acțiune prilejuită de Sărbătoarea Mucenicilor, organizată miercuri, 9 martie 2022, la Centrul Cultural Ion Vinea din Giurgiu.6
“M_Ucenicii Domnului”, eveniment ajuns în acest an la cea de-a XIII-a ediție, a fost organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale în parteneriat cu Centrul Cultural Ion Vinea și Parohia Buna Vestire din municipiul Giurgiu. La eveniment au participat localnice din comunele Oinacu, Gaujani, Gostinu precum și cadre didactice și elevi de la școli din Ghimpați și Singureni care au adus, în coșuri de răchită, bradoși preparați în casă după rețete tradiționale, pe care i-au împărțit participanților. Toți cei prezenți la eveniment au avut ocazia să afle informații interesante despre obiceiurile populare specifice zilei de 9 martie, obiceiuri care se păstrează în localitățile județului Giurgiu, dar și despre semnificația religioasă a sărbătorii Mucenicilor. De asemenea, au avut ocazia de a admira o expoziție de icoane pe sticlă realizate de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 1 din Ghimpați și lucrări cu tematică religioasă realizate de elevi ai Școlii Populare de Arte din Giurgiu.
Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu adresează mulțumiri instituțiilor care au organizat acest eveniment pentru implicarea beneficiarilor de servicii sociale în structuri rezidențiale din cadrul instituției în acțiunile culturale și religioase pe care le desfășoară.


Publicat  :  martie 9, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare