DGA Giurgiu: Agenți de poliție reținuți pentru luare de mită

DGA

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – S.J.A. Giurgiu, cu sprijinul I.G.J.R.- Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei și Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au pus în executare ieri, 18.07.2022, un număr de 11 mandate de aducere la sediul unității de parchet, pentru tot atâția suspecți de săvârșirea unor infracțiuni de corupție.
Totodată, s-au desfășurat activități procedurale de ridicări de înscrisuri de la I.P.J. Giurgiu, într-o cauză penală având ca obiect infracțiuni de corupție săvârșite de către doi agenți de poliție.
Astfel, primul polițist este cercetat pentru luare de mită, în formă continuată, (32 de acte materiale) și fals intelectual, iar cel de-al doilea pentru luare de mită, în formă continuată (19 acte materiale), constând în aceea că, în perioada martie-mai 2022, în cursul exercitării atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control al traficului rutier, au pretins și primit, cu titlu de mită, sume de bani cuprinse între 100 și 1000 de lei (la fiecare act material), de la conducătorii auto, pentru a nu dispune constatarea și sancționarea contravențională a unor abateri rutiere săvârșite de către aceștia.
Primul polițist este cercetat și pentru faptul că, în luna aprilie 2022, a eliberat în fals o dovadă de reparație a autoturismului unui conducător auto, în care a atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului, în referire la circumstanțele producerii avariilor autoturismului.
În cursul zilei de 18.07.2022 procurorul de caz a dispus măsura preventivă a reținerii cu privire la cei doi polițiști, iar ulterior, la data de 19.07.2022 a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva acestora, urmând ca cei doi inculpați să fie prezentați Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă.
În cauză, se mai efectuează acte de urmărire penală față de 9 suspecți, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
În prezent cercetările continuă, în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele.
La instrumentarea acestei cauze penale s-a beneficiat de sprijinul D.G.A. – Structura Centrală.


Publicat  :  iulie 19, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare