Deschiderea noului an şcolar în comuna Adunaţii Copăceni

5Începerea unui nou an şcolar este întotdeauna o zi încărcată de emoţii, pentru copii, părinţi, bunici, cadre didactice dar şi pentru cei care fac toate eforturile ca unităţile şcolare să ofere cele mai bune condiţii de învăţământ elevilor: primarii localităţilor.1
Pe pagina personală de socializare, Daniel Cezar Rusu, primarul comunei Adunaţii Copăceni, prezintă cum a decurs începerea noului an şcolar în comunitatea pe care o conduce şi ultimele realizări ale administraţiei locale pentru copiii din comună:

” Ca de fiecare dată, sunt fericit să mă aflu în mijlocul copiilor, la începutul anului școlar. Astăzi, mai mult ca oricând, pornim la drum încrezători, toți și fiecare în parte, că drumul pe care-l parcurgem devine din ce în ce mai neted.
3Pentru prima dată, astăzi ne-am găsit în Adunații Copăceni în sala de sport care-și va deschide porțile în curând. Va fi o sală de sport, modernă, situată chiar în mijlocul localității, unde copiii vor putea face mișcare indiferent de vremea de afară. În acest an, în Adunații Copăceni va funcționa o singură școală, pentru că suntem în stadiul final de aprobare a documentației pentru construcția unei școli noi, moderne și cu dotări de ultimă generație.
În satul Dărăști Vlașca începutul anului școlar ne întâmpină cu o infrastructură provizorie, dar care asigură copiilor toate condițiile necesare. Aceasta pentru că școala veche este deja demolată, iar în curând va începe construcția unei școli care va rivaliza din punct de vedere al dotărilor și al condițiilor de învățământ cu cele mai moderne școli din orașele mari.
Datorită soluției găsite la Dărăști Vlașca, anul acesta copiii din comuna noastră vor putea reveni la un program de învățământ normal, care să le permită acumularea de cunoștințe în cele mai bune condiții. 2
Așa cum am promis de câte ori am avut ocazia, toate eforturile mele se îndreaptă în principal spre viitorul comunei, copiii. Aceste eforturi se conjugă pentru a le asigura condiții de trai și învățământ care să le permită să rămână în localitățile în care s-au născut. De aceea m-am străduit și reușesc să construiesc școli noi, locuințe (ansamblul de locuințe sociale de la Varlaam), infrastructură medicală (dispensarele din Adunații Copăceni și Dărăști Vlașca) și să dezvolt alte proiecte care să apropie standardele de viață din comuna noastră de cele de la oraș.4
În încheiere doresc să urez succes în noul an școlar tuturor copiilor și cadrelor didactice, să le urez părinților sănătate și putere pentru a-și susține copiii pe drumul ales și să mulțumesc tuturor celor care mă sprijină și sunt alături de mine în eforturile pe care le depun pentru ca tot ceea ce-mi propun pentru comună și locuitorii ei să se îndeplinească!


Publicat  :  septembrie 11, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare