Deputatul Cristina Elena Dinu: „ PSD propune un plan coerent pentru reducerea transmiterii virusului SARS-COV 2! ”

elena dinu

Deputatul PSD de Giurgiu, medicul Cristina Elena Dinu, a prezentat, recent, cele mai importante măsuri cuprinse în Planul PSD privind combaterea pandemiei COVID-19. Acesta are ca obiectiv general reducerea transmiterii virusului și protejarea persoanelor cele mai vulnerabile, cu risc de forme grave, complicații și deces, asigurarea accesului la sistemul medical și la tratament pentru pacienții infectați, și al accesului bolnavilor cronici la serviciile medicale necesare.
„Ce trebuie să facem? În primul rând, trebuie consolidată capacitatea de răspuns la nivelul asistenței medicale pentru a gestiona un număr ridicat de pacienți COVID-19, inclusiv pentru cei care necesită terapie intensivă. Trebuie asigurată protecția personalului medical, cu prioritate a celor implicați în tratarea pacienților COVID-19 și a medicilor de familie. De asemenea, urmărim consolidarea și coordonarea capacității de răspuns a structurilor de sănătate publică – DSP, INSP, pentru obținerea în maximum 48 de ore a rezultatelor testării și comunicarea lor”, a declarat Cristina Elena Dinu.
Deputatul PSD de Giurgiu, candidat pentru un nou mandat, a prezentat şi câteva dintre măsurile privind controlul transmiterii virusului în rândul copiilor și al adulților şi protejarea persoanelor vulnerabile din punct de vedere medical.
Astfel, se urmăreşte identificarea, controlul și gestionarea focarelor de SARS-CoV-2 prin măsuri de întrerupere a transmiterii:
• identificarea precoce a focarelor si a persoanelor infectate, izolarea si tratarea acestora
• testarea contactilor apropiati ai persoanelor infectate
• consilierea persoanelor infectate si a contactilor acestora privind pasii de urmat şi indrumarea rapida catre serviciile medicale
„Aşa cum am spus, încă de la început, cea mai importantă măsură ce trebuie luată pentru reducerea transmiterii virusului este testarea masivă, după model european, cu teste rapide de antigen, omologate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Aceasta, ca să putem izola focarele şi să putem proteja populaţia vulnerabilă!”, a subliniat deputatul PSD de Giurgiu, Cristina Elena Dinu.

Într-un articol viitor, vă vom prezenta ce măsuri cuprinde Planul PSD de combatere a pandemiei COVID-19 cu privire la strategiile de testare şi monitorizare a populaţiei, dar şi ce presupune adaptarea rapidă a sistemului de sănătate la situaţia generată de pandemie.
Comandat de PSD Organizaţia Judeţeană Giurgiu, executat de PROIMAGE GRUP SRL, cod mandatar coordonator 11200020


Publicat  :  noiembrie 11, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare