Declaraţie incendiară a senatorului Niculae Bădălău

niculae badalauUmbrită de scandalul momentului, proiectul de lege pentru trecerea Lacului Hobaia la Consiliul Judeţean, conferinţa de presă de săptămâna trecută la care a participat senatorul PSD Niculae Bădălău, a oferit una dintre cele mai pertinente şi corecte analize a României actuale.
Liderul PSD cere o descentralizare şi debirocratizare a guvernării, lansând şi o întrebare retorică: ”
„Ce vom spune că am făcut în patru ani de guvernare? Că am schimbat justiţia? Atât?..”
” Vorbim despre autonomie şi descentralizare locală. Unde este autonomia, unde este descentralizarea? Statul român este astăzi mai centralizat decât oricând. Am dat spitalul la Consiliul Judeţean, dar am uitat să-i dăm şi surse de finanţare. Trebuie să aştepţi 60 de zile pentru o simplă autorizaţie de la mediu şi vorbesc aici de cazuri banale. Avem discuţii cu cei de la Electrica, un cetăţean trebuie să aştepte 3-6 luni pentru un aviz de racordare. Mai mult, i se percepe o taxă de 9 milioane pentru acest aviz. În nicio ţară civilizată o firmă privată nu percepe taxe de acest gen.
Pentru permisele de conducere cetăţenii din nordul judeţului trebuie să vină la Giurgiu, să consume timp şi bani.Ar trebui să facem centre zonale.
Este o birocraţie fantastică şi nu avem în eşaloanele 2-3 din ministere oameni care nu sunt capabili să debirocratizeze domeniile de care răspund. Avem extrem de multe lucruri de reparat, de aceea a apărut şi aceste tensiuni politice. În programul nostru de guvernare avem că prioritatea îmbunătăţirea vieţii românilor. Am făcut foarte multe lucruri bune până în prezent, dar mai avem destule de făcut.
Bine, avem o luptă pentru a schimba nedreptăţile din justiţie, dar.. mai departe? Ce vom spune că am făcut în patru ani de guvernare? Că am schimbat justiţia? Mai departe, cum am modernizat noi ţara, dacă nu am făcut nimic?”
Ideea descentralizării este susţinută şi de către vicepreşedintele ALDE Giurgiu, Gheorghe Ştefan:gigi stefan

” Cu siguranţă, în viitor, descentralizarea trebuie pusă în practică. Toate fermele piscicole trebuie să treacă la Consiliile judeţene. Sunt foarte multe motive pentru care susţin trecerea acestor ferme la administraţia locală. Aşa este normal şi corect. Am susţinut acest lucru pentru Delta Dunării, îl susţin şi în cazul fermelor piscicole. Atenţie, fermele piscicole, nu lacurile de acumulare, aici este o altă discuţie. „


Publicat  :  mai 14, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare