DE ZIUA AVOCATULUI, POLIȚIȘTII GIURGIUVENI UREAZĂ TUTUROR AVOCAȚILOR DIN BAROUL GIURGIU, “LA MULȚI ANI!”

catalin-tone

Poliția Giurgiu este alături de avocații giurgiuveni, colegii lor din arcul juridic, cu ocazia zilei lor.

Ziua Avocatului se sărbătorește pe 24 iunie pentru că, în anul 1865, la această dată, s-a constituit primul Consiliu de disciplină al Baroului de Ilfov, cum se numea atunci. După Baroul de Ilfov, s-a înființat, în ordine cronologică Baroul de Iași și Baroul de Dolj, iar la Craiova se țineau examenele pe care le introdusese noua lege pentru intrarea în profesia de avocat.

Primul act normativ de profil elaborat în materie este legea din 1864, a profesiei de avocat, ale cărei principii de organizare consacrate au supraviețuit trecerii timpului, multe fiind preluate în cadrul reglementărilor ulterioare, până la actuala reglementare a organizării și exercitării profesiei de avocat – Legea nr. 51 din 7 iunie 1995.

Anul acesta s-au sărbătorit 23 de ani de la adoptarea Legii nr.51/1995, prin care avocatura a redevenit o profesie liberală, o profesie foarte importantă pentru asigurarea dreptului la apărare și a garantării unor procese echitabile.

În această zi specială, polițiștii giurgiuveni mulțumesc tuturor avocaților giurgiuveni pentru sprijinul acordat în exercitarea profesiei și le urează „La mulți ani!”

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu,

Comisar șef de poliție Cătălin Țone


Publicat  :  iunie 24, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare