De Rusalii locuitorii comunei Toporu au petrecut alături de Maria Ciobanu

maria ciobanu toporu (8)

Duminica Rusaliilor a fost o zi special pentru locuitorii comunei Toporu, o sărbătoare pe care aceştia şi-o vor aminti cu siguranţă timp îndelungat.

La iniţiativa primarului Constantin Ionescu şi a viceprimarului Valentin Dobrică, cu sprijinul consilierilor locali, a fost organizat un spectacol folcloric remarcabil, încununat cu revenirea după 30 de ani a „ciocârliei” cântecului popular românesc, Maria Ciobanu, pe scena din comuna Toporu.

Sala de spectacol a căminului cultural din localitate s-a dovedit a fi una neîncăpătoare pentru cei peste 300 de localnici, care, timp de peste 4 ore, au dansat, aplaudat şi au trăit fiecare moment la intensitate maximă. După momentele susţinute de către tineri interpreţi, la debut de carieră, Daniela Ciobanu, Eduard Petre, Adriana Petrescu, Lucian Molnar, Nina Matei, Ion Iancu, Gabriel Corbeanu, Ilie Măndoiu, au urmat şi recitalurile consacraţilor: Paulina Morăriţa și Alexandru Pătrașcu, tânărul care a fost sufletul şi cel care a făcut posibil acest spectacol.

Bineînţeles, spectatorii prezenţi aşteptau cu nerăbdare apariţia pe scenă a Mariei Ciobanu, moment în care toţi cei prezenți s-au ridicat în picioare la intrarea acesteia pe scenă, aplaudând minute în şir. Zeci de buchete de flori au umplut scena, iar pe feţele celor prezenţi se putea citi fericirea momentului.
A fost un recital de aproximativ o oră, în care nu au lipsit cântecele celebre ale acesteia, dar şi unele interpretate în premieră.

Parafrazând unul dintre cântecele interpretate în cadrul acestui spectacol, „Ne-am ales mândru primar”, putem spune că primarul Constantin Ionescu a reuşit în doar doi ani să dea o altă imagine comunei Toporu, atât din punct de vedere edilitar cât şi cultural.


Publicat  :  iunie 10, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare