Dan Motreanu, câştigătorul moral al alegerilor din PNL

Dan Motreanu

Mulţi cred că PNL Giurgiu a pierdut prin faptul că liderul organizaţiei, europarlamentarul Dan Motreanu, a ales o poziţie neutră în lupta pentru ciolan dintre cele două tabere reprezentate la vârf de către Florin Câţu şi Ludovic Orban.
Refuzând să-şi negocieze etica şi principiile, cea mai performantă organizaţie liberală din ţară a fost pedepsită de către ” echipa câştigătoare” neavând vreun reprezentant în forurile importante de conducere ale partidului.
Într-o viaţă politică românească în care lipsa de caracter şi moralitate este scuzată prin sintagma ” aşa este în politică”, preşedintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, a ales să fie altfel. Poate că nu este o atitudine care respectă logica realpolitik-ului, dar arată deferenţă faţă de fiecare membru din PNL Giurgiu, faţă de principiile de bază ale liberalismului.

Cu o seară înainte de alegeri, preşedintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, a anunţat că nu va candida pentru nicio funcţie la Congresul PNL, menţionând că este un „congres ratat” şi că nu este normal ca în conducerea naţională a PNL să fie oameni care nu au fost confirmaţi de votul cetăţenilor în propriile judeţe. „Ce înseamnă echipa câştigătoare atunci? Pe cine au învins?”, a scris Motreanu, într-o postare pe Facebook.
„Nu este normal să avem în conducerea naţională a PNL oameni care nu au fost confirmaţi de votul cetăţenilor în propriile judeţe. Cum nu este normal că vicepreşedintele regional să nu provină din prima sau a două dintre cele mai performante filiale ale regiunii. Ce model poate reprezenta pentru celelalte organizaţii, altul decât al eşecului şi al „combinagiilor”?! Ce înseamnă „echipa câştigătoare” atunci? Pe cine au învins? „
În ziua alegerilor, preşedintele PNL Giurgiu le-a transmis un mesaj delegaţilor giurgiuveni la congres, prin care le spune că fiecare este liber să voteze aşa cum le dictează conştiinţa. Mai mult, îi atenţionează că nu acceptă supraveghere votului şi, cu atât mai puţin, fotografierea lui.

Dan Motreanu-mesaj congres
Chiar dacă unii dintre locotenenţii săi s-au implicat în dirijarea voturilor către tabăra Câţu, Dan Motreanu a ţinut să blocheze aceste practici.
Revenim la ideea de la început, a pierdut într-adevăr PNL Giurgiu şi Dan Motreanu prin decizia luată? Poate pe termen scurt, astăzi, mâine, dar prin exemplu dat, că politică se poate face şi astfel, că oamenii politici pot şi trebuie să aibă principii, caracter şi nobleţe, Dan Motreanu a câştigat simpatia şi încrederea liberalilor de rând, iar aceasta se va concretiza prin preluarea conducerii partidului într-un viitor nu foarte îndepărtat.
„Încă o victorie ca asta și suntem terminați”, ar fi spus regele Pirus al Epirului după o victorie împotriva romanilor. ” Succesul” de sâmbătă a lui Florin Câţu a terminat PNL-ul din toate punctele de vedere. Deocamdată!


Publicat  :  septembrie 28, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare