Curcubeul a apărut deasupra oraşului nostru, vezi ce înseamnă!

CCBULuni seara, timp de câteva minute, un superb curcubeu a putut fi văzut deasupra oraşului nostru. Semnificaţiile şi superstiţiile legate de apariţia curcubeului sunt numeroase. Ele diferă de la o cultură la alta, de la o credinţă la alta.
Sunt atât de numeroase, încât nu o să ne oprim asupra lor. Preluăm doar o frumoasă legenda, privind semnificaţia culorilor cuprinse în curcubeu:

Legenda culorilor lumii

Cu mult timp în urmă, la începutul timpurilor, culorile lumii s-au certat. Fiecare dintre ele pretindea că era cea mai bună, cea mai frumoasă, cea mai importantă, cea mai folositoare şi cea mai iubită de oameni.
VERDELE spuse: „Uitaţi-vă la iarbă, frunze şi copaci. În mod evident vedeţi şi voi că sunt cea mai importantă culoare. Sunt culoarea vieţii şi a speranţei. Uitaţi-vă în jur şi o să vedeţi că sunt peste tot”.

ALBASTRUL exclamă: „Gândiţi-vă la cer şi la mare. Apa stă la baza vieţii şi fără mine nu ar exista cerul albastru. Fără mine nu ar exista nimic!”

GALBEN râse: „Eu sunt luminos şi cald, iar tu eşti atât de serios. De fiecare dată când te uiţi la o narcisă galbenă sau la o floarea-soarelui zâmbeşti. Soarele, luna şi stelele sunt galbene, frumuseţea mea este atât de evidentă încât oricine mă vede rămâne de-a dreptul uimit!

PORTOCALIU începu şi el să se laude: ” Eu sunt culoarea mâncărurilor sănătoase ce dau putere. Morcovul, portocală şi dovleacul au multe vitamine. Şi atunci când portocaliul umple cerul, la răsărit sau la apus, frumuseţea mea este atât de evidentă încât toţi cei ce mă văd se opresc să mă privească cu admiraţie şi uimire.“

Ei bine, ROȘU începu să strige: „Eu sunt conducătorul întregii vieţi. Sângele este roşu şi sângele înseamnă viaţă. Eu sunt culoarea pasiunii şi a iubirii.”

VIOLET se ridică în picioare şi vorbi dând foarte multă importanţă spuselor sale: „Eu sunt culoarea imperială, culoarea regilor. Oamenii puternici întotdeauna m-au ales pe mine deoarece eu sunt culoarea puterii şi a înţelepciunii.”

La sfârşit, cu o voce joasă şi timidă, INDIGOUL spuse: „Cu greu mă observaţi, însă, deşi sunt tăcut, fără mine nu aţi fi nimic. Aveţi nevoie de mine pentru echilibru, contrast şi pentru linişte interioară.”

Argumentările culorilor lumii au continuat, fiecare culoare în parte lăudându-se, ridicându-se în slăvi şi certându-se. Fiecare în parte, considera că este perfecţiunea întruchipată.
În timp ce se certau din ce în ce mai tare, un fulger puternic lumină cerul. Începu să tune şi să plouă cu găleata. Culorile tremurară de frică şi se strânseră în braţe pentru a se linişti şi a se proteja una pe alta.
Apoi ploaia începu să vorbească:

“Voi, culorilor, sunteţi atât de nesăbuite. Vă certaţi care este cea mai bună, fiecare încercând să fie deasupra celorlalte. Nu înţelegeţi că fiecare în parte aţi fost făcută cu un scop special, fiecare este unică şi diferită? Luaţi-vă de mâini şi urmaţi-mă!”
Făcând ce le spuse ploaia, culorile se apropiară şi se luară de mâini. ‘‘De acum încolo, zise ploaia, când plouă, fiecare dintre voi se va întinde de-a lungul cerului într-un superb semicerc colorat. Curcubeul va fi un semn al păcii şi al speranţei.


Publicat  :  mai 13, 2014

Related Articles

Un comentariu

  1. dana

    Buuuunnnn…si pana la urma, ce inseamna daca a aparut curcubeul deasupra Giurgiului? Pica Mustatea?

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare