Cum s-a schimbat ruleta de-a lungul anilor

schimbat-ruleta

Fiecare joc din cazino are un istoric propriu și este foarte interesant să afli că variantele primitive ale jocurilor erau atât de simple, iar principiile erau atât de la început, încât nici nu îți puteai închipui că acele jocuri se vor transforma într-un fenomen de cazino. Și jocul de ruletă are istoricul său, iar noi vrem să îți vorbim despre etapele prin care a trecut acest joc pentru a ajunge la maturitatea din prezent. Începând din Roma Antică și până la sisteme computerizate, iată ce schimbări a suferit ruleta.

Roma Antică

Dacă ți-am spune că primii care au jucat vreodată ruletă au fost călugării chinezi, ne-ai crede? Ei bine, nu doar ei au jucat ruletă, dar ideea acestui joc a călătorit prin toată lumea înainte de a se stabili undeva din punct de vedere istoric. Nu putem spune același lucru și despre pacanele gratis. Ruleta este un joc mai stilat, cu multe elemente care au putut fi transformate și adaptate condițiilor de lux din prezent. Ești curios cum de chiar în Roma Antică a putu jocul de ruletă să se dezvolte?  Totul a pornit defapt în China antică, unde jucătorii se foloseau de o tablă de joc circulară cu elemente desenate pe ea.

Istoricii care au analizat acest joc sunt de părere că acesta este strămoșul jocului de ruletă deoarece este foarte asemănător chiar cu ceea ce vedem astăzi în cazinouri. Totuși, există câteva semne de întrebare deoarece nimeni nu a reușit să înțeleagă cum reușeau acești jucători să joace jocul. Există o șansă ca jocul să nu fi avut nicio legătură cu ruleta din prezent, dar până la proba contrarie, suntem de părere că cei mai antici călugări din istorie sunt responsabili pentru pornirea acestui curent de ruletă.

blaise-pascal

Blaise Pascal

Blaise Pascal este cunoscut în toată lumea drept cel care a inventat ruleta. Cu toate acestea, probabil că nu ar fi foarte fericit să audă acest lucru având în vedere că nu a intenționat niciodată să creeze un joc de noroc și nimic care seamănă cu ruleta din prezent. Blaise Pascal era un fizician și inventator din Franța. El și-a trăit viața în secolul 17, iar legendele care îi înconjoară numele probabil l-ar supăra amarnic. Pascal este cel care ar fi încercat să găsească o metodă prin care să dezvolte un dispozitiv care să respecte principiul de perpetuum mobile. Adică un dispozitiv care să se miște încontinuu fără să fie influențat de forțe exterioare.

Conform legilor fizicii, acest lucru nu este posibil pentru că niciun obiect nu se poate mișca dacă nu îi este transferată o energie. El credea că acest lucru poate fi făcut cu ajutorul unui dispozitiv circular care ar fi fost echilibrat perfect, iar mișcarea continuă ar fi fost cea de rotație. Invenția a dat greș, dar după o vizită la un cazino din Paris, Pascal a găsit o altă întrebuințare pentru invenția sa. Ruletele care erau deja folosite nu erau deloc bine echilibrate, deci a fost momentul perfect pentru inovarea industriei de gambling.

Frații Blanc și Marginea Casei

Frații Blanc sunt responsabili pentru ceea ce astăzi numim ruleta Americană și ruleta Europeană. Știm care sunt diferențele dintre ele și astăzi vom afla și care este motivul pentru care în gamblingul internațional preferăm să nu mai jucăm niciodat ruleta Americană. În prezent, în America toate cazinourile oferă același tip de ruletă. Adică cea în care se află atât slotul cu un zero, dar și cel cu dublu zero. Practic, acea ruletă are șanse mai mici de câștig pe termen lung pentru jucători pentru că are un număr în plus. Când cazinourile din Franța au fost complet interzise, Frații Blanc au trebuit să își mute afacerea în Germania. Concurența era destul de mare, iar ei ar fi trebuit să găsească o cale prin care să își promoveze cazinoul. Așa că s-au decis să facă jocul de ruletă mai profitabil, iar decizia a fost să scoată unul dintre lăcașurile cu cifra zero. Și așa a apărut ruleta Europeană, o variantă de ruletă care scade marginea casei și care face jocul mai profitabil.

ruleta-online

Ruleta online și RNG-ul

Algoritmul de generare aleator al rezultatelor a jucat un rol foarte important în incorporarea jocului de ruletă în cazinourile online. În primă fază, cazinourile online nu ofereau și jocuri de ruletă deoarece cele mai populare jocuri erau sloturile și jocurile cu cărți. Cu toate acestea, era nevoie de un software avansat care să înlocuiască puterea aleatoare a unui dealer. A fost creat un sistem RNG unde ruleta ar fi ales mereu cifre aleator. Astfel, ruleta a apărut în cazinourile online.

Concluzie

Jocul de ruletă este unul dintre cele mai populare jocuri din lume. Datorită faptului că timp de sute de ani a oferit distracție jucătorilor, acum ne putem bucura de un joc revoluționar care datează din vremuri antice.


Publicat  :  ianuarie 11, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare