Cum poţi ajunge ŞEF? Simplu, cu ” recomandare” de la DNA!

cristi-matei

Începând cu data de 28 noiembrie 2023, Matei Cristian este noul Inspector şef al Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (I.S.C.I.R.)
Probabil majoritatea vă întrebaţi Who The Fuck Is Matei Cristian?
În viaţa publică giurgiuveană Matei Cristian s-a făcut cunoscut pentru devalizarea Administraţiei Porturilor Dunării Fluviale S.A” Giurgiu (CN A.P.D.F.) şi procesul cu DNA, acuzat fiind de către procurori de abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.
Achitat fiind în dosarul cu DNA-ul, Matei Cristian a ieşit curat ca la „Nufărul” şi a fost numit din nou şef, de data aceasta la I.S.C.I.R, o instituţie ” abonată” la dosare DNA, cu precădere pentru luare de mită.
În perioada 2012-2017, când a îndeplinit funcţia de director general al APDF Giurgiu, cu un salariu lunar de 126 de milioane de lei, Matei Cristian a dus în doar doi ani societatea în pragul falimentului, cu datorii la bugetul de stat şi maşina de serviciu a directorului scoasă la executare silită.
În raportul Curţii de Conturi Giurgiu, din anul 2015, este prezentat ” jaful” făcut de către Matei Cristian la APDF:
1. În anul 2012, conducerea companiei investeşte masiv în calculatoare, laptopuri, licenţe software, birotică, peste 4 miliarde de lei. Bonus, 6 bucăţi Iphone 4S, cu huse din piele şi încărcătoare auto. Acestea au fost date în custodie unor angajaţi. La controlul efectuat de către Curtea de Conturi, nu apare confirmarea de posesie din partea persoanelor care le folosesc.
2. La data de 31.12.2013, APDF Giurgiu înregistrează datorii către bugetul de stat, în valoare de 1.161.552 lei, iar la 31.12.2014 de 2.238.828 lei.
Cu toate acestea, Curtea de Conturi constată că, în perioada 2010-2013, unii angajaţi ai companiei au primit, nelegal, diurne în valoare de peste 700 de milioane de lei
3. Cireaşa de pe tort: deşi APDF este pe pierdere, doar în anul 2014, cumpăra whisky, vin, lichior şi bere în valoare de peste 80 de milioane de lei, cheltuieli de protocol, total nelegale.


Publicat  :  noiembrie 29, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare