Cristina Elena Dinu, deputat PSD de Giurgiu : Succesul moţiunii de cenzură a PSD a reinstaurat respectarea democraţiei în România!

Cristina Elena Dinu

 

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi UDMR a fost, aşa cum era de aşteptat, încununată de succes. Rezultatul votului arată extrem de clar că debarcarea din toamnă a Guvernului PSD a fost un demers forţat al celor care nu au fost în stare să guverneze mai mult de trei luni. Miercuri după-amiază am revenit la normalitatea în care democraţia este respectată în România, a declarat Cristina Elena Dinu, deputat PSD de Giurgiu.

”Am spus încă de la moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă că Iohannis şi Orban vor duce România într-o criză politică foarte gravă. Acest lucru s-a întâmplat. Iohannis şi Orban au încropit o alianţă de conjunctură, fără niciun program pentru români, ci doar pentru a-şi servi clientela politică.
PSD va propune o soluţie responsabilă pentru guvernarea ţării. Noi nu aruncăm ţara în criză pentru a face jocuri politice, aşa cum a făcut PNL. Dacă şeful statului va refuza soluţia propusă de PSD, atunci fi exclusiv răspunderea preşedintelui şi a PNL pentru criza politică şi economică pe care le vor crea.
Toată România a fost siderată de ceea ce a făcut Guvernul liberal, în „noaptea minţii” de dinaintea votării moţiunii de cenzură! „Guvernul meu” a dat cel mai mare tun politic de după revoluţie, prin adoptarea în mod ilegal a 25 de ordonanţe de urgenţă, care încalcă democraţia şi drepturile fundamentale garantate de Constituţie. Aceasta a fost picătura care a umplut paharul şi a determinat parlamentari din alte partide politice, nesemnatare iniţial ale moţiunii de cenzură, să voteze iniţiativa democratică a PSD.
Din partea preşedintelui ţării am aflat până acum doar că instituţiile statului vor funcţiona şi că domnia sa este garantul acestei funcţionări. Din păcate pentru Klaus Iohannis, trebuie să-i amintesc că democraţia nu se identifică cu preşedintele ţării!
Îmi exprim dezaprobarea faţă de intenţia şefului statului de a-l desemna tot pe Ludovic Orban în funcţia de premier! După această debarcare ruşinoasă prin proporţia voturilor, este clar că Iohannis nu a înţeles nimic: un nou guvern, tot cu Orban premier, nu are nicio şansă să fie votat de Parlament!
În opinia mea, preşedintele trebuie să acţioneze realist şi echilibrat în această perioadă de tranziţie politică. Trebuie să îşi ia în serios rolul de mediator echidistant, nu să persiste în retorica potrivit căreia trebuie să aibă „guvernul meu”! L-am avut şi am văzut rezultatele: au fost nule! Klaus Iohannis trebuie să dea dovadă de înţelepciune şi maturitate politică. Dacă tot nu ia în considerare majoritatea parlamentară existentă în prezent, măcar să nu se mai cramponeze să-i pună iarăşi pe liberalii lui să formeze un nou guvern”, a subliniat deputatul social-democrat.


Publicat  :  februarie 6, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare