Cristina Elena Dinu, deputat PSD de Giurgiu : Pentru ” guvernul meu”sănătatea nu este o prioritate!

Elena Cristina Dinu

 

” În acest moment în România nu cred că sunt mai mult de 5-6 spitale judeţene care să aibă dotări mai bune decât spitalul nostru. Toate proiectele pe care noi le-am depus au fost aprobate. Din nefericire, începând cu acest an, totul se sistează”, a declarat Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean, în cadrul unei conferinţei de presă susţinută vineri, 17 ianuarie.
Cristina Elena Dinu, deputat PSD de Giurgiu, a prezentat investiţiile făcute în ultima perioadă de către guvernarea PSD în sistemul de sănătate din Giurgiu, dar şi implicaţiile reducerii bugetului alocat în acest an pentru Ministerul Sănătăţii:
„Alocarea bugetară pe care guvernul PNL a făcut-o pentru Ministerul Sănătăţii în acest an, este cu 22% mai mică decât anul trecut, şi, pe cale de consecință pentru unitățile sanitare din toată ţara.
Cea mai mare parte a acestei micşorări a fondurilor destinate sănătății are loc la nivelul sumelor transferate de minister către spitale unde se regăsește o sumă mai mică cu 38,9%.
Anul trecut, datorită eforturilor noastre concertate, cele 3 spitale din județul Giurgiu au primit de la Ministerul Sănătății condus de PSD sumele necesare realizării complete a tuturor investițiilor solicitate, astfel:
Spitalul Județean de Urgență Giurgiu- 11.817.000 lei din care s-au achiziţionat:
– 3 aparate de cardiologie digitale
– 1 mamograf
– 1 trusă de laparoscopie, etc
Spitalul de pneumoftiziologie Izvoru
1.281.000 lei din care s-au achiziţionat:
– 1 aparat de cardiologie digital
– 1 fibrobronhoscop cu camera video
– 1 ecograf portabil, etc
Spitalul Orășenesc Bolintin Vale:
2.300.000 lei din care s-au achiziţionat:
– 1 linie de laparoscopie
– 1 linie de endoscopie
– 1- aparat de radiologie digital, etc
Pe noi ne-a preocupat sănătatea giurgiuvenilor şi rezultatele s-au văzut.
Pentru ” guvernul meu „sănătatea nu este o prioritate şi se vede din alocațiile bugetare! „ a mai declarat Cristina Elena Dinu, deputat PSD de Giurgiu.


Publicat  :  ianuarie 19, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare