Creștem prin Cultură- proiect în beneficiul copiilor

7,

Cu sprijinul mai multor oameni cu suflet mare, Parohia Bisericii Buna Vestire din Giurgiu continuă și în acest an activitățile caritabile derulate în sprijinul copiilor beneficiari de măsură de protecție specială în casele de tip familial aflate în această parohie dar și în alte centre din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

Astfel, la acest sfârșit de săptămână, 43 copii și însoțitorii acestora au participat la prima acțiune din cadrul proiectului Creștem prin Cultură.

Proiectul, derulat de Fundația O șansă pentru viață, în calitate de coordonator, își propune ca lunar, în colaborare cu Parohia Buna Vestire copiii aflați în evidența D.G.A.S.P.C. Giurgiu să fie implicați în activități culturale desfășurate în afara orașului Giurgiu. „Proiectul Creștem prin Cultură dorește să dea speranță copiilor din centrele sociale prin crearea  unor amintiri frumoase și impulsionarea de a învăța și munci pentru a își putea construi o viață frumoasă. Proiectul constă în a oferi acces o dată pe lună la un spectacol și la o masă caldă într-un restaurant. Se știe că educația unui  copil necesită foarte multe investiții financiare, timp și răbdare.  Prin eforturile societății, acești copii pot avea o șansă la un viitor bun și nu la un viitor condamnat „, a declarat Alina Scurtu Jiga, reprezentant al Fundației O șansă pentru viață.3

În cadrul primei acțiuni din acest proiect, copiii beneficiari de măsură de protecție specială la Casele de tip familial Soarele, Sf. Ioan și Complexul de Servicii Sociale din Giurgiu au fost sâmbătă 15 februarie 2020 la București, unde au avut parte de mai multe surprize: un program de divertisment și o cină la un restaurant și participarea la spectacolul „Noaptea Carnavalului” de la Opera Comică pentru copii.

În mijlocul copiilor s-a aflat Elena Lazarim, care i-a cunoscut pe copii în urmă cu două luni, în cadrul unei acțiuni caritabile organizată la Giurgiu și care, de această dată, s-a implicat în acțiunea desfășurată în capitală: „Într- o lume în care, din păcate forța banului dictează și este apreciată ….din fericire este minunat să constați faptul că  forța cuvântului și a emoțiilor pot face minuni ! Prietenii mei minunați, de la  Draft  PUB din București,  au făcut minuni și au dăruit  fericire în sufletele copiilor din centrele sociale din Giurgiu. Le mulțumim din inimă!”a declarat Elena Lazarim.

Bucuria pe care am văzut-o pe chipurile copiilor, atât la reprezentația magicianului  Cristiano de la Circul Metropolitan cât și la întâlnirea cu personajele de poveste ale Operei Comice, merită orice efort, cu atât mai mult cu cât oameni minunați ni se alătură„, a declarat preotul Georgian Tudor, paroh al Bisericii Buna Vestire.

Cătălin Lupu, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, adresează mulțumiri tuturor persoanelor implicate în această acțiune caritabilă desfășurată în beneficiul copiilor din sistemul de protecție specială.


Publicat  :  februarie 17, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare